Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα υφίστανται ό,τι και οι Εβραίοι από τους Ναζί»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε σύγκριση σήμερα αναφορικά με τη μεταχείριση του Ισραήλ προς τους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας και τις διώξεις των Εβραίων στην Ευρώπη από τους Ναζί κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
«Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των φρικαλεοτήτων που υπέστη ο εβραϊκός λαός στην Ευρώπη πριν από 75 χρόνια και της ωμότητας από την οποία υποφέρουν τα αδέλφια μας στη Γάζα» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην έναρξη της Συνόδου του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη.
Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τους κυβερνώντες «ενός λαού που υπέστη όλα αυτά τα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου» ότι επιτίθενται εναντίον των Παλαιστίνιων κάνοντας χρήση μεθόδων παρόμοιων με εκείνες των ναζιστών».
«Αυτό που το Ισραήλ έκανε είναι έγκλημα, αγριότητα, κρατική τρομοκρατία» συνέχισε ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους, γνωστοποιώντας ότι θα ζητήσει τη σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να συζητηθούν τα αιματηρά γεγονότα στη Γάζα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ εμποδίζουν κάθε βήμα προς την απονομή δικαιοσύνης στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ.
«Το Ισραήλ πρέπει βεβαίως να λογοδοτήσει για τους αθώους ανθρώπους που σφάγιασε ενώπιον του διεθνούς δικαίου. Θα θέσουμε το θέμα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» τόνισε.