Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Το ζήτημα είναι ύψιστης σημασίας και η Εκκλησία οφείλει να πάρει τις αναγκαίες θέσεις

 Η  ομολογιακή συγκέντρωση που είχαν διοργανώσει  οι Διοικήσεις των ΕΛΚΙΣ- Π.Ο.Σ.Ε.Ο.Π Και συνεργαζόμενων χριστιανικών σωματείων και φορέων ΙΝΚΑ- ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ (φίλων του Αγίου και άλλοι, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, το μεσημέρι 3 μ.μ. ενάντια στη λεγόμενη ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, που θεωρείται ένα βήμα πριν το σφράγισμα, το οποίο και αναφέρεται στην Ιερή Αποκάλυψη του Ιωάννου (κεφ. ΙΓ:16-18).  πραγματοποιήθηκε μετά από καθυστέρηση δύο ωρών.
Η ειρηνική συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη, και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είχαν προηγηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ενωρίτερα όμως το χώρο της συγκέντρωσης τον κατέλαβε μια  μικρή ομάδα (100 περίπου ατόμων) του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Παράλληλα υπήρχαν δύο διμοιρίες  ΜΑΤ στην οδό Σταδίου, μία στο Σύνταγμα όπου πραγματοποιείτο άλλη συγκέντρωση για τους δύο αιχμάλωτους στρατιωτικούς μας και πολλές άλλες διμοιρίες στην Πανεπιστημίου που ήδη είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία και όλα τα καταστήματα (καφέ της περιοχής) είχαν κατεβάσει ρολά για το φόβο των έκτροπων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι αντιεξουσιαστές είχαν δηλώσει πως θα αποχωρούσαν στις 1μ.μ. από τα Προπύλαια οπότε στο χώρο θα πραγματοποιείτο η ειρηνική συγκέντρωση του ΕΛΚΙΣ και των άλλων φορέων. Οι αντιεξουσιαστές όμως συνέχισαν να παραμένουν και μετά τις 3 μ.μ. οπότε οι προσερχόμενοι κλήρος και λαός βλέποντας την κατάσταση έφευγαν.
Στις δραματικές αυτές στιγμές ο Πρόεδρος του ΕΛΚΙΣ, δικηγόρος κ. Δημήτριος Μπακάλης, μαζί με τους άλλους διοργανωτές, κάλεσαν με διάφορους τρόπους (όχι ιδιαίτερης οργάνωσης-σχέδιο Β) το πλήθος των ανθρώπων τους στα Γραφεία του ΕΛΚΙΣ στην οδό Ακαδημίας 35. Εκεί αποφασίστηκε η αντιμετώπιση της ρευστής πλέον κατάστασης.
Γύρω στις 4:30 μ.μ. οι αντιεξουσιαστές αποχώρησαν και πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση ενάντια στην ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ που θα έχει μικροτσιπ (πλινθίο) τύπου R.F.ID. Ιριδοσκόπηση, παλαμοσκόπηση με το δυσώνυμο αριθμό 666. Σύμφωνα με πολλούς Μητροπολίτες, Κληρικούς, Αγιορείτες Μοναχούς, ανώτατους Αξιωματικούς, Ακαδημαϊκούς, Δικαστικούς, Αστυνομικούς, Νομικούς, Θεολόγους και πολλούς άλλους. Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του Αντιστράτηγου  ε.α. και επίτιμου Υπαρχηγό ΓΕΣ, Νίκου Ταμουρίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει πει και δημοσιεύσει σε ιστοχώρους:
«Η (ανθ)ελληνική και αντίχριστη κυβέρνηση, με την ένοχη πίεση και της αντιπολίτευσης, ετοιμάζεται να εφοδιάσει τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα με νέα ηλεκτρονική ταυτότητα, την λεγόμενη κάρτα του πολίτη, πολυδιαφημίζοντας παράλληλα τα δήθεν οφέλη της ΄΄αχρήματης κοινωνίας΄΄. Πρωτοπόροι και πάλι οι πολιτικοί μας ταγοί στην καταστροφή, αφού ελάχιστες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ή μάλλον της Ευρωπαϊκής Διάλυσης) έχουν εφαρμόσει μέχρι τώρα αυτή την διαδικασία… Δεν μπορώ να μην σταθώ στο θέμα του σταδιακού «σφραγίσματος» των πολιτών, από θεολογικής απόψεως, αφού είναι πασιφανές ότι η πηγή τέτοιων ενεργειών είναι η υποδούλωση όλων στον «άρχοντα του κόσμου τούτου», δηλαδή στον αντίχριστο. Πως αλλιώς άλλωστε εξηγείται η κατά γράμμα εκτέλεση των περί σφραγίσματος αναφερομένων στην Αποκάλυψη; Πως εξηγούνται τα προφητικά λόγια αγίων της εκκλησίας μας; Κάτοχος «κάρτας πολίτη» = Απόλυτος δούλος!».
 
Βέβαια αν και η συγκέντρωση δέχθηκε μεγάλο πλήγμα και  δεν προστατεύτηκε από την Κυβέρνηση, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και Οδηγίες και θέσεις της Ε.Ε. και του Ο.Η.Ε. Τελικά ο επικεφαλής αστυνομικός στις 4:30 μ.μ. ειδοποίησε ότι οι αντιεξουσιαστές έφυγαν και πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση με 2000 περίπου άτομα, ενώ πολλές άλλες χιλιάδες είχαν φύγει! Η Κυβέρνηση είχε κάνει έναν προσωρινό ρούμπο… και τα ΜΜΕ, όσα μπόρεσα να παρακολουθήσω, «μούγκα στη στρούγκα». Και οι δύο κρίσιμες συγκεντρώσεις είχαν επικοινωνιακά εκμηδενιστεί. Αλλά παράλληλα με τη νηφαλιότητα των διοργανωτών αποφεύχθηκε το πανδαιμόνιο που ίσως να είχε τραυματίες και νεκρούς (σύγκρουση ΜΑΤ-αντιεξουσιαστών και στη μέση οι πολίτες) πράγμα που θα δημιουργούσε αυτομάτως πολιτική αστάθεια και ρευστότητα σε βάρος της Κυβέρνησης στις κρίσιμες τούτες ώρες του Έθνους. Η Κυβέρνηση την Κυριακή πήρε ΜΗΔΕΝ θυσιάζοντας το ΜΕΓΑ στο ΜΙΚΡΟ.
Ο Απόστολος Παύλος και η σημερινή Εκκλησία.                                                    
Πριν 2000 χρόνια ο Απόστολος Παύλος με τη Β΄ Επιστολή του προς τους Θεσσαλονικείς ενημερώνει και καθησυχάζει τους Χριστιανούς, ώστε να μη σαλευθούν και πλανηθούν πως ήδη ζουν (τότε) στα χρόνια του αντίχριστου. Ο θείος Παύλος ενημερώνει τους Θεσσαλονικείς για τα σημάδια που θα προηγηθούν, μετά από πάρα-πολλά χρόνια, ώστε να καταλάβουν οι Χριστιανοί τον ερχομό του «ανθρώπου της αμαρτίας» και «υιού της απωλείας» (Β΄ Θεσσαλ. κεφ. 2).
Σήμερα, ύστερα από 2000 χρόνια αυτά που λέει ο Απόστολος, η Αποκάλυψη και γενικά ο Προφητικός λόγος, μας πείθουν ότι ζούμε σε αποκαλυπτικούς χρόνους. Πολλά επιβεβαιώνονται και από τη σημερινή παγκόσμια γεωπολιτική κατάσταση, αλλά και από τις πρακτικές των κυβερνήσεων. Η σύγχυση σε κλήρο και λαό είναι ολοφάνερη και αναμφισβήτητη. Πιστεύουμε το ζήτημα είναι ύψιστης σημασίας και η Εκκλησία οφείλει να πάρει τις αναγκαίες θέσεις και να απαντήσει με πνευματική σαφήνεια στο παγκόσμιο ανθρωποκεντρικό ερώτημα: Είμαστε λίγο πριν το δυσώδες σφράγισμα του αντιχρίστου; Αν ναι, να καθοδηγήσει το ποίμνιό της ώστε να έχει μια ενιαία θέση και αγωνιστική συμπεριφορά.  Αν όχι, πάλι να πράξει ανάλογα.