Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Μέση Ανατολή: Ηχούν τα τύμπανα του πολέμου - Το Ισραήλ κινητοποιεί τις εφεδρείες

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν στην Μέση Ανατολή, ύστερα από την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ να αποχωρήσει από την συμμωνία για τα πυρηνικά του Ιράν.
Ήδη το Ισραήλ προχώρησε στην κινητοποίηση κάποιων από τις εφεδρικές του δυνάμεις, φοβούμενο αντίποινα του Ιράν στην περιοχή του Γκολάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισραηλινού στρατού.
«Επιστρατεύουμε εφέδρους σε ειδικές περιπτώσεις, όπως απαιτείται», δήλωσε μια εκπρόσωπος του στρατού στο πρακτορείο Ρόιτερς, χωρίς να διευκρινίζει την κλίμακα της επιστράτευσης.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι κάνουν λόγο για περίεργες κινήσεις των Ιρανικών δυνάμεων στην Συρία και πιστεύουν πως οι Ιρανοί σκοπεύουν να επιτεθούν στο Ισραήλ από το Συριακό έδαφος, σύμφωνα με την Haaretz. 

Μάλιστα, η Haaretz αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα της ότι δόθηκε εντολή να ανοιχθούν τα δημόσια καταφύγια στην περιοχή του Γκολάν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς, αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας φέρονται να χτύπησαν στόχους στην περιοχή Αλ Κισουά, κοντά στην Δαμασκό, χθες 8 Μαΐου.

Με πληροφορίες από Reuters και Haaretz.