Σάββατο 14 Απριλίου 2018

EΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό ΥΠ.ΕΞ, κανένας πύραυλος της Δυτικής συμμαχίας δεν βρήκε το στόχο του


Τα ρωσικά αντίμετρα λειτούργησαν με επιτυχία
9:30 Συριακή τηλεόραση: Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13 πυραύλους
Οι συριακές δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 13
πυραύλους που εκτόξευσαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Βρετανίας σήμερα, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση
Ανέφερε ότι οι πύραυλοι καταρρίφθηκαν σε μια περιοχή νότια της Δαμασκού.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι συνολικά τρία επιστημονικά ερευνητικά κέντρα έχουν πληγεί στις επιθέσεις, δύο στην Δαμασκό και ένα στην Χομς, παράλληλα με τις στρατιωτικές βάσεις που έχουν χτυπηθεί στη συριακή πρωτεύουσα.
Το Παρατηρητήριο πρόσθεσε ότι όλες οι βάσεις και οι εγκαταστάσεις που επλήγησαν είχαν εκκενωθεί από τη συριακή κυβέρνηση νωρίτερα την εβδομάδα.
9:15 Με ιδιαίτερη προσοχή αλλά χωρίς ανησυχία παρακολουθεί η Λευκωσία τα όσα διαδραματίζονται στην ευρύτερη περιοχή με την έναρξη των αεροπορικών επιδρομών κατά της Συρίας. Ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης σε μια πρώτη αντίδραση στην «Κ» δήλωσε πως «Παρακολουθούμε την κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει καμία ανησυχία για την ασφάλεια ΚΔ». Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» πολύ πριν την έναρξη των επιθέσεων υπήρξε συναγερμός στις αρχές της Δημοκρατίας μιας και όπως πληροφορούμαστε τα ραντάρ της Εθνικής Φρουράς έδειχναν συνωστισμό πολεμικών αεροσκαφών στην ευρύτερη περιοχή. Αυτή την ώρα η κατάσταση τόσο εντός του FIR Λευκωσίας όσα και εκτός επανήλθε σε συνήθη επίπεδα κάτι που συνηγορεί ότι δεν θα υπάρξουν νέες επιθέσεις τουλάχιστον άμεσα.
 
Από Ρωσικής πλευράς το Υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του αναφέρει πως οι αεροπορικές επιδρομές δεν έπληξαν τις αεροπορικές και ναυτικές βάσεις της Ρωσίας. Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS,
το Ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι "κανένας από τους πυραύλους δεν εισήλθε στη ζώνη ευθύνης των μονάδων εναέριας άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προστατεύοντας τις εγκαταστάσεις στην Tartus (ναυτική βάση) και Hmeymim (αεροπορική βάση).
m.kathimerini.com.cy