Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε τυχοδιωκτικές συμπεριφορές στο Αιγαίο

"Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στο άμεσο περιβάλλον μας,
ειδικά στο Αιγαίο και στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή μας", δήλωσε μεταξύ άλλων σήμερα( 19.3.2018) ο τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ελλάδα βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο ομιλίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας εξαπέλυσε νέες απειλές, μιλώντας σε ημερίδα για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων.

«Δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στο άμεσο περιβάλλον μας, ειδικά στο Αιγαίο και στην Κύπρο και στην ευρύτερη περιοχή μας, καθώς κάποιοι ψάχνουν ευκαιρία επειδή η προσοχή της ασφάλειας μας μετατοπίστηκε αλλού», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά ότι η Άγκυρα ναυπήγησε ένα από τα μεγαλύτερα πλοία ερευνών στον κόσμο και ξεκινά σύντομα για τη Μεσόγειο.

Επιπλέον, διεμήνυσε ότι είναι ξεκάθαρη η στάση της Τουρκιάς για τις έρευνες που γίνονται ανοιχτά της Κύπρου: «Το πλοίο της γεώτρησής μας κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο σύντομα… Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο».

«Όπως φάνηκε και από τα στοιχεία του 2017, η χώρα μας είναι από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί αναλόγως» εξήγησε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την κατασκευή του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου εντός του έτους. «Θα βάλουμε το θεμέλια μαζί με τον Πούτιν» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως υποστήριξε, «αυτή η χώρα έχει την ικανότητα να καταπολεμά κάθε είδους τρομοκρατία. έχει τη δύναμη να διατηρεί την οικονομική της ανάπτυξη και συνάμα να διατηρεί την ενότητά της και να την δοξάζει».

"Στέλνω πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο"
Νωρίτερα,  ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε οτι τουρκικό πλοίο ξεκινά την πόρεια του προς την ανατολική Μεσόγειο. Όπως μετέδωσε και ο ΣΚΑΙ, ο Τούρκος Πρόεδρος στην δεύτερη κατά σειρά ομιλία του που εκφώνησε στην Άγκυρα ανακοίνωσε ότι στέλνει πλοίο στην Ανατολική Μεσόγειο, εννοώντας την Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Ερντογάν είπε ακόμα ότι δεν θα επιτρέψει να επηρεαστούν τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων.


Newsit
Skai.gr