Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Γιλντιρίμ: Η Τουρκία μπορεί να εξουδετερώσει κάθε απειλή σε Αιγαίο και Μεσόγειο!

Αυστηρή προειδοποίηση έστειλε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ σε Ελλάδα και Κύπρο στα πλαίσια της ομιλίας που πραγματοποίησε κατά τα εγκαίνια ενός υποβρυχίου νέας γενιάς στο Γκιόλτζουκ του Μαρμαρά.
Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δήλωσε τα εξής: «Την στιγμή που η Τουρκία καταπολεμά στο εσωτερικό και στο εξωτερικό την τρομοκρατία, κάποιοι επιθυμούν να επωφεληθούν από τις περιστάσεις και να δημιουργήσουν διάφορα σχέδια και παγίδες σε Αιγαίο και Μεσόγειο».
Στη συνέχεια, ο Γιλντιρίμ πρόσθετε τα εξής: «Το ξεκαθαρίζω από αυτό το βήμα. Όποιες και αν είναι οι συνθήκες, η Τουρκία με το Πολεμικό Ναυτικό της, κάτω από κάθε είδους συνθήκη έχει την δυνατότητα να εξουδετερώσει κάθε είδους απειλή. Κανείς να μην έχει λανθασμένους υπολογισμούς».
Οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού έρχονται λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του Δημήτρη Βίτσα στον ΣΚΑΪ. «Οποιοσδήποτε «κάνει τσαμπουκά στο Αιγαίο», έτσι όπως το λέτε, πρέπει να το σκεφτεί και δύο και τρεις φορές. Αλλά δεν χρειάζεται πολεμικό κλίμα», είπε χαρακτηριστικά ο Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας, σχολιάζοντας τις τουρκικές προκλήσεις.
Πηγή: Takvim
https://www.newsit.gr/kosmos/gilntirim-tourkia-mporei-na-eksoudeterosei-kathe-apeili-se-aigaio-kai-mesogeio/2429427/