Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Τουρκοπράκτορες έδωσαν το ψεύτικο αλβανικό δημοσίευμα για όνομα «Νέα Μακεδονία»

Ως βρόμικο παιχνίδι των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών «καρφώνουν» απόλυτα ενημερωμένες πηγές το δημοσίευμα του αλβανικού InfoShqip, το οποίο επικαλούμενο κάποιο «ανεπίσημο έγγραφο από ελληνικές πηγές» (δηλαδή ένα ανύπαρκτο έγγραφο), δήθεν αποκαλύπτει ότι η ΠΓΔΜ συμφωνήθηκε να μετονομαστεί σε «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας».
  
Οι Τουρκοπράκτορες, που έστησαν την προβοκάτσια, επικαλούνται «αξιόπιστες ελληνικές πηγές» -που δεν κατονομάζουν επειδή απλά δεν υπάρχουν- και ισχυρίζονται ότι το νέο όνομα των Σκοπίων θα είναι «Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας», ενώ η ονομασία που θα επικρατήσει θα είναι «Νέα Μακεδονία».
Το πόσο κακοστημένη προβοκάτσια είναι η όλη ιστορία φανερώνεται κραυγαλέα από τον εξωφρενικό ισχυρισμό ότι η Ελλάδα συμφώνησε να αναγνωρίσει τη σχισματική και μη αναγνωρισμένη ψευδοΕκκλησία των Σκοπίων, τη «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία – Αρχιεπισκοπή Οχρίδας», ως «Μακεδονική/Νεομακεδονική Εκκλησία».
Η Ελλάδα ως κράτος όχι μόνο δεν είναι στην αρμοδιότητά της να «αναγνωρίζει» αλλοδαπές Εκκλησίες, αλλά ακόμα και να ήταν, είναι σαφές ότι ουδέποτε θα εναντιωνόταν απέναντι σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες που αναγνωρίζουν ως μοναδική κανονική και νόμιμη Εκκλησία στα Σκόπια την Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αχρίδας υπό το Σερβικό Πατριαρχείο και ούτε φυσικά θα κατέστρεφε η χώρα μας τη στρατηγική της σχέση με τη Σερβία για μια ψευδοΕκκλησία.
Να σημειωθεί εδώ ότι η μη κανονική και σχισματική «Μακεδονική Εκκλησία» αντιμετωπίζεται από ολόκληρη την Ορθοδοξία ως «μαϊμουδοΕκκλησία».
Επίσης, ενώ είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα διαπραγματευτεί με τα Σκόπια μια ονομασία erga omnes (για όλες τις χρήσεις), το τουρκοπρακτορικό δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι το κρατίδιο θα λέγεται «εσωτερικά» Μακεδονία και οι κάτοικοί του «Μακεδόνες» και μόνο εμείς θα τους αποκαλούμε «Σλαβομακεδόνες».
Οι Τούρκοι, τονίζουν στο TRIBUNE γνωρίζοντες τα γεωπολιτικά, είναι εξαιρετικά ανήσυχοι από μια πιθανή συμφωνία Ελλάδας-Σκοπίων, επειδή αυτή οδηγεί αμέσως μετά σε ταχεία «ενσωμάτωση» των δυτικών Βαλκανίων στη Δύση υπό ελληνική αιγίδα.
Η Τουρκία έχει αποφασιστεί να τεθεί εκτός Βαλκανίων, εξαιτίας του ριζοσπαστικού Ισλάμ που υποδαυλίζει και του νεο-οθωμανισμού της. Έτσι τα δυτικά Βαλκάνια καθίστανται «χώρος» ελληνικής ευθύνης.
Ο λόγος που οι τουρκοπράκτορες επέλεξαν να «χτυπήσουν» με αλβανικό δημοσίευμα τονίζεται επίσης ότι αποσκοπεί και στο να διαταράξει τις σχέσεις Αθήνας-Τιράνων, που βελτιώνονται το τελευταίο διάστημα με εντυπωσιακά καλούς ρυθμούς, μιας και η Αλβανία φαίνεται ότι προσπαθεί -μετά τη συνάντηση ΚοτζιάΜπουσάτι στην Κρήτη- να εκδυτικιστεί και να πάψει να συμπεριφέρεται ως «μικρή Τουρκία», ως ένα δηλαδή προτεκτοράτο του Ερντογάν στο μαλακό υπογάστριο της ευρωπαϊκής ασφάλειας.
Βεβαίως οι προσβάσεις των τουρκοπρακτόρων στην Αλβανία είναι ισχυρές και προβοκάτσιες, σαν αυτό το δημοσίευμα, δεν είναι κάτι δύσκολο. Καλά ενημερωμένοι ελληνικοί κύκλοι βεβαιώνουν ότι η Ελλάδα γνωρίζει βήμα προς βήμα τις κινήσεις αυτών των δομών και συνιστούν μεγαλύτερη σοβαρότητα από τα ελληνικά ΜΜΕ στην αναπαραγωγή τέτοιων «ειδήσεων».