Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Νέες απειλές Γιλντιρίμ κατά της Ελλάδας για Ίμια και Αιγαίο! «Μην ανησυχείτε, παίρνουμε τα μέτρα μας»

- Ο Γιλντιρίμ έστειλε μήνυμα στην Αθήνα κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό του Νίγηρα - Ο Τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην κρίση των Ιμίων τονίζοντας ότι "οι γείτονες την μεταφέρουν στο σήμερα" - "Έχουν την φιλοδοξία του "ψαρέματος σε θολωμένα νερά"..."
Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρωθυπουργό του Νίγηρα.
Όπως μεταδίδει η Haberturk, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι «δεν συμβαδίζουν με την καλή γειτονία η μεταφορά της κρίσης των Ιμίων του 1996 στο σήμερα και οι σχετικές ενέργειες. Δεν είναι σωστό να επιχειρούν οι γείτονες μας να έχουν την φιλοδοξία του «ψαρέματος σε θολωμένα νερά», τη στιγμή που εμείς είμαστε απασχολημένοι με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».
Διαβάστε εδώ το ρεπορτάζ του onalert
Στη συνέχεια, ο Γιλντιρίμ σημείωσε: «Δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουμε με θετικό τρόπο (μια τέτοια προσπάθεια). Σε περίπτωση που συμβεί κάτι παρόμοιο, ως Τουρκία, έχουμε πάντα στην διάθεση μας προφυλάξεις (σ.σ. μέτρα). Κανείς να μην ανησυχεί».

Τρίτο αίτημα για την έκδοση των «οκτώ»

Υπενθυμίζουμε ότι χθες, Τρίτη (23.01.2018), ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας υπέβαλς νέο αίτημα έκδοσης των οκτώ Τούρκων αξιωματικώ.
Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η θέση της ελληνικής πλευράς -όπως εκφράστηκε επί του ζητήματος- είναι αρνητική με δεδομένη βέβαια την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία -και αυτό είναι το πιο σημαντικό- απέρριψε το προηγούμενο αίτημα, όχι γιατί τους θεωρεί αθώους ή ένοχους, αλλά γιατί έκρινε κυρίως πως δε θα έχουν δίκαιη δίκη.
Προκειμένου να κατατεθούν νέα αιτήματα από την τουρκική πλευρά θα πρέπει να περιέχουν νέα στοιχεία για τους αξιωματικούς.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί θα είναι η ίδια, όπως την προηγουμενη φορά, δηλαδή η υπόθεση θα εισαχθεί στο συμβούλιο εφετών με πιθανότητα εκ νέου να καταλήξει στον Άρειο Πάγο. Επίσης νομικοί εκτιμούν ότι το νέο αιτημα οδηγεί σε συνεχιση της κράτησης των αξιωματικών μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης.
Πηγή: Haberturk
https://www.newsit.gr/kosmos/nees-apeiles-gilntirim-kata-tis-elladas-gia-imia-kai-aigaio-min-anisyxeite-pairnoume-ta-metra-mas/2369285/