Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Ρωσία προς ΗΠΑ: «Ετοιμάζετε δεύτερη αιματοχυσία στην Συρία - Εκπαιδεύετε νέο ισλαμιστικό στρατό»

Ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν έναν νέο γύρο συγκρούσεων στην Συρία με έναν καινούριο ισλαμιστικό στρατό καταγγέλει επίσημα η Ρωσία δια στόματος του αρχηγού του ρωσικού Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων, στρατηγού Βαλερί Γερασίμοφ.
Μάλιστα ο στρατηγός αναφέρει συγκεκριμένα ότι οι ΗΠΑ «διασώζουν» και έχουν ήδη ξεκινήσει να εκπαιδεύουν πρώην μαχητές του ISIS στη Συρία για να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα για άλλη μία φορά. 
Όπως έχει ήδη αποδειχτεί οι Αμερικανοί έμπρακτα υποστήριξαν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις που αιματοκύλισαν την Συρία εξοπλίζοντάς τες και χρηματοδοτώντας τες είτε οι ίδιοι άμεσα, είτε έμμεσα διαμέσου χωρών-δορυφόρων όπως η Σ.Αραβία και το Κατάρ για να ανατρέψουν τον Μ.Άσαντ.
Άλλωστε μεγάλες ποσότητες οπλισμού προς τους τζιχαντιστές ήρθαν από «έξω» και αυτό το αποδεικνύουν και οι σχετικές εκθέσεις.
Βέβαια το Κατάρ αποδείχτηκε ότι «έπαιζε» λίγο πιο ανεξάρτητα από όσο έπρεπε και το πλήρωσε ακριβά.
Οι κατηγορίες, που διατύπωσε ο στρατηγός Βαλέρι Γκερασίμοφ σε συνέντευξή του σε εφημερίδα, αφορούν την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Τανφ, ένα στρατηγικό σημείο μεθοριακής διέλευσης στα συροϊρακινά σύνορα στη νότια Συρία. 
Η Ρωσία καταγγέλλει πως η αμερικανική βάση είναι παράνομη και πως αυτή και η περιοχή γύρω της έχει γίνει «μια μαύρη τρύπα» όπου μαχητές επιχειρούν ανεμπόδιστοι. Στην ουσία πρόκειται για ένα σημείο στην αχανή συριακή έρημο όπου έχουν καταφύγει τα υπολείμματα του ISIS καθότι πλέον δεν κατέχει κανένα αστικό κέντρο και έχει αναγκαστεί να ξαναγίνει ένας άτακτος σχηματισμός. 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν πως η εγκατάσταση στο Τανφ είναι μια προσωρινή βάση που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση δυνάμεων εταίρων οι οποίοι πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος.
 Έχει απορρίψει παρόμοιες ρωσικές κατηγορίες στο παρελθόν, λέγοντας πως η Ουάσινγκτον παραμένει προσηλωμένη στην εξόντωση του Ισλαμικού Κράτους. 
Όμως ο Γκερασίμοφ δήλωσε σήμερα στην εφημερίδα Komsomolskaya Pravda πως οι ΗΠΑ εκπαιδεύουν μαχητές οι οποίοι μάχονταν προηγουμένως για το Ισλαμικό Κράτος, αλλά τώρα αυτοαποκαλούνται Νέος Συριακός Στρατός ή χρησιμοποιούν άλλες ονομασίες. 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δορυφόροι και μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Ρωσίας εντόπισαν ταξιαρχίες μαχητών στην αμερικανική βάση. 
«Στην πραγματικότητα εκπαιδεύονται εκεί», δήλωσε ο Γκερασίμοφ προσθέτοντας πως υπάρχει επίσης μεγάλος αριθμός υποστηρικτών και πρώην μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Σαντάντι, όπου είπε πως υπάρχει επίσης μια αμερικανική βάση. 
«Είναι ουσιαστικά Ισλαμικό Κράτος», δήλωσε. «Όμως αφού γίνει δουλειά μαζί τους, αλλάζουν τα διακριτικά τους και παίρνουν άλλο όνομα. Η αποστολή τους είναι να αποσταθεροποιήσουν την κατάσταση». 
Ο Γκερασίμοφ δήλωσε και προειδοποίησε τις ΗΠΑ πως η Μόσχα διατηρεί στην Συρία μια αεροπορική και μια ναυτική βάση που σημαίνει πως βρίσκεται σε καλή θέση για να αντιμετωπίσει θυλάκους αστάθειας, αν και όταν προκύψουν.
Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικανοί έχουν κουράσει τον πλανήτη με τα γεωπολιτικά και αιματηρά παιχνίδια τους. Σημειώνεται ότι το συνοθύλευμα των τζιχαντιστών στην Συρία στα πρώτα χρόνια αποκαλούνταν από την Ουάσιγκτον «μαχητές της ελευθερίας».
Από τα μέχρι τώρα δρώμενα και τις γενοκτονίες που επέβαλαν οι ισλαμιστές του ISIL στην Συρία σε ελληνορθόδοξους και αλαουϊτικούς πληθυσμούς, καθίσταται σαφές ότι η Δύση και ειδικότερα οι ΗΠΑ που κατευθύνουν τις σουνιτικές χώρες του Κατάρ και της Σ.Αραβίας δεν επιθυμούσαν την ύπαρξη εχθρικών, προς τα συμφέροντά τους πληθυσμών, που νιώθουν αγάπη και φιλία για την ορθόδοξη Μόσχα και επεδίωξαν τον εξανδραποδισμό τους με κάθε μέσον.
Τελικός στόχος ήταν η διελευση του αγωγού που θα έφερνε το φυσικό αέριο του Κατάρ από το συριακό έδαφος στην Ευρώπη στην προσπάθεια εξοβελισμού της Ρωσίας από την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά. Αυτός είναι ο λόγος που καθημερινά σκοτώνονται εκατοντάδες γυναικόπαιδα δίχως έλεος στη Συρία, και αν ποτέ η Ιστορία μπορέσει να γραφτεί αντικειμενικά, θα καταδικάσει τους υπαίτιους σε βαρύτατο όνειδος.