Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

Καμμένος: Μήνυμα ισχυρού συμβολισμού στην Τουρκία από την εσχατιά του Αιγαίου

Μήνυμα ισχυρού συμβολισμού στην Τουρκία, έστειλε με την παρουσία του την εσχατιά του Αιγαίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.


Ο κ. Καμμένος έχοντας στο πλευρό του τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ, αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο, βρέθηκε σε Ψαρά, Φούρνους και Χίο.



Επισκέφτηκε τα επιτηρητικά φυλάκια, συνομίλησε με τους "άγρυπνους φρουρούς" του Αιγαίου ενώ ως άλλος "Άγιος Βασίλης", χάρισε δώρα και χαμόγελα στους μαθητές των σχολείων των ακριτικών μας νησιών.
Διαβάστε: Αιγαίο: Τουρκικές προκλήσεις με ναυτικά πυρά...από το Βορρά μέχρι το Νότο



Πρώτος σταθμός του κ. Καμμένου ήταν οι Φούρνοι.  Eυχήθηκε ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων στα στελέχη,στους στρατεύσιμους και στους εθνοφύλακες στο φυλάκιο Φούρνων.



Στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Άμυνας οδηγήθηκε στο σχολείο των Φούρνων. Μίλησε για αρκετή ώρα με τους μαθητές που φοιτούν εκεί και μάλιστα κάθισε στο ίδιο θρανίο μαζί τους.



Μοίρασε δώρα και ευχές στους μικρούς μαθητές σκορπώντας πολλά χαμόγελα.

Δεύτερος σταθμός η Χίος



Στη συνέχεια ο υπιουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε την Χίο, όπου παραβρέθηκε στα εγκαίνια οικιών για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που ανεγέρθηκαν στο νησί της μαστίχας.



Φωτογραφήθηκε μάλιστα με τους Εθνοφύλακες της Χίου κρατώντας στα χέρια του την πολεμική τους σημαία.



Μαζί με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού και τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ έβγαλαν αναμνηστική φωτογραφία με Χιώτισσες που φορούσαν την τοπική παραδοσιακή φορεσιά.

Βροντερό μήνυμα από τα Ψαρά 


Ο κ. Καμμένος στη συνέχεια πάτησε τα χώματα απ'όπου ξεκίνησε ο αγώνας υπερ πίστεως και πατρίδος.



Στα ακριτικά Ψαρά ο Πάνος Καμμένος, με τον αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και τον αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο επισκέφθηκε το επιτηρητικό φυλάκιο του νησιού.



Στο φυλάκιο των Ψαρών συνομίλησε για αρκετή ώρα με τα στελέχη, τους στρατεύσιμους και τους εθνοφύλακες.



Το σχολείο του νησιού ήταν ο επόμενος σταθμός του. Η παρουσία του εκεί ζωγράφισε τα αυθόρμητα, πλατιά χαμόγελα στα πρόσωπα των μικρών μαθητών που δέχτηκαν με χαρά τα απρόσμενα δώρα που τους χάρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.



Μια από τις μικρούλες μάλιστα κέρδισε με το σκέρτσο και το νάζι της το αυθόρμητο φιλί του κ. Καμμένου.



http://www.onalert.gr/stories/kammenos_minima_isxirou_symvolismou_stin_toyrkia_apo_tin_esxatia_tou_aigaiou/61400