Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Παυλόπουλος: «Αν στεκόμαστε ακόμα όρθιοι, το οφείλουμε στην Εκκλησία»

Το Καρέλλειο Πρότυπο Κέντρο Alzheimer, ένα από τα ιδρύματα της Εκκλησίας που παρέχουν εξέχον κοινωνικό έργο, καλύπτοντας εν πολλοίς και αδυναμίες του κοινωνικού κράτους, επισκέφθηκαν χθες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι «αν στεκόμαστε ακόμη όρθιοι, το οφείλουμε στην Εκκλησία. Η Εκκλησία μέσα από το πνεύμα της Ορθοδοξίας έχει στηρίξει τον κοινωνικό ιστό. Εχει δώσει το παράδειγμα».

Ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας μίλησε για την ίδρυση και την ιστορία του Καρέλλειου, αλλά και για τις δράσεις και τα προγράμματα της Αρχιεπισκοπής, τα οποία λειτουργούν με τη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου, ώστε να ανακουφιστούν οι άνθρωποι που πάσχουν.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε τη χαρά και την τιμή για την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τονίζοντας ότι «σκοπός της Εκκλησίας μας είναι ο αγιασμός της ζωής, αλλά και η αγάπη προς τον συνάνθρωπο. Αυτές οι δύο προσπάθειες είναι ο στόχος».