Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Τεταμένη η κατάσταση στη Λέσβο -Ο δήμος προσπάθησε να «μπλοκάρει» τα νέα κοντέινερ για τη Μόρια [εικόνες]

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Λέσβο, ενώ επίκειται η νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη, στην Αθήνα, για την κατάσταση με τους πρόσφυγες στο νησί.
Το βράδυ του Σαββάτου έφτασαν με εμπορικό πλοίο στη Μυτιλήνη 8 κοντέινερ, για τη στέγαση προσφύγων.
Ομως, αποκλείστηκαν από αυτοκίνητα του δήμου Λέσβου, ο οποίος σε ανακοίνωση αναφέρει κατηγορηματικά ότι δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για μία τέτοια ενέργεια του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.
«Αυτό που αποφασίστηκε από το σύνολο του λεσβιακού λαού στη μεγάλη συγκέντρωση της 20ης Νοεμβρίου, είναι ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας στη Λέσβο και στην πολιτική που μετατρέπει το νησί μας σε νησί – φυλακή», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.
Τα 8 κοντέινερ προορίζονταν για τη στέγαση προσφύγων κάτω των 12 ετών και ανήλικων κοριτσιών, σε «ζώνη προστασίας» που δημιουργείται στο εποπτευόμενο από το Στρατό χώρο του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Τελικά, νωρίς το πρωί της Κυριακής, με την παρουσία στελεχών της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Λέσβου και χωρίς να ερωτηθεί ο δήμος, μετακινήθηκαν τα αυτοκίνητα με τα οποία είχαν αποκλειστεί τα κοντέινερ, τα οποία μεταφέρθηκαν στη Μόρια.
Παράλληλα, ο δήμος Λέσβου στην ανακοίνωσή του καλεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, αλλά και την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν δημόσια τις πληροφορίες ιστοσελίδων σύμφωνα με τις οποίες επίκειται η δημιουργία νέων κέντρων για μετανάστες και πρόσφυγες στην περιοχή της Αχλαδερής στην κεντρική Λέσβο και στο παλιό στρατόπεδο στην περιοχή Λεμονού, πολύ κοντά στον υπάρχοντα καταυλισμό του Καρά Τεπέ.
Φωτογραφίες: Lesvonews


Πηγή: Τεταμένη η κατάσταση στη Λέσβο -Ο δήμος προσπάθησε να «μπλοκάρει» τα νέα κοντέινερ για τη Μόρια [εικόνες] | iefimerida.gr