Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΓΕΕΘΑ: Από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών η διαρροή των εγγράφων

Από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών έγινε η διαρροή των απόρρητων εγγράφων που αφορούν στη διακρατική συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για την πώληση των πυρομαχικών.
Αυτό κατέδειξε σύμφωνα με πηγές του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας η Ένορκη Διοικητή Εξέταση που διεξάγεται με εντολή του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. 
Όπως ανέφεραν άτυπα, πρόκειται για τα δύο διαρρεύσαντα έγγραϕα που παραδόθηκαν από τον Βουλευτή κ. Ανδρέα Λοβέρδο στο Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων,  προέρχονται από αντίγραϕα που είχαν διανεμηθεί, σύμϕωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Η σχετική διαδικασία διερεύνησης της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράϕων του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται σύμϕωνα με τα προβλεπόμενα, κάτι που σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης σημαίνει ενδελεχή και εξαντλητικό έλεγχο για το πρόσωπο ή τα πρόσωπα που από αμέλεια ή εσκεμμένα απέδωσαν τα διαβαθμισμένα έγγραφα.
Υπενθυμίζεται ότι η διαρροή των συγκεκριμένων εγγράφων είχαν προκαλέσει πολιτικό σάλο, με οργισμένες αντιδράσεις κυβερνητικών στελεχών αλλά και την παρέμβαση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος στην διάσκεψη των προέδρων της προηγούμενης εβδομάδας, ενημέρωσε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα απεστάλησαν σε κλειστό φάκελο στον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης.


http://www.onalert.gr/stories/geetha-apo-ti-geniki-dieythinsi-amyntikon-eksoplismwn-i-diarroi-twn-eggrafwn/60992