Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

«Τούρκος» ξανά με το ΝΑΤΟ ο Ερντογάν: Αποσύρει τουρκικές δυνάμεις από συμμαχική άσκηση

«Τούρκος» έγινε από τα νεύρα που του προκάλεσε το ΝΑΤΟ,
ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνοντας εντολή να αποσυρθούν οι τουρκικές δυνάμεις από τη συμμαχική άσκηση που διεξάγεται στη Νορβηγία.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Αναντολού η αιτία ήταν συμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος ότι το όνομά του και η εικόνα του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας Mustafa Kemal Ataturk χρησιμοποιήθηκαν σε ένα "χάρτη εχθρών".

"Υπήρξε ένα περιστατικό στη Νορβηγία", δήλωσε ο Ερντογάν στους κυβερνώντες αξιωματούχους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚ) στην πρωτεύουσα της Άγκυρας.

"Χρησιμοποιούσαν ένα χάρτη εχθρών στη Νορβηγία. Σε αυτό το γράφημα υπήρχε το όνομά μου και η εικόνα του Mustafa Kemal Ataturk."

Ο πρόεδρος δήλωσε ότι ενημερώθηκε για το θέμα από τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Γκεόργκι Χουλουσί Ακάρ και τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελικ.

"Μου είπαν ότι αποσύρουν τους 40 στρατιώτες μας από εκεί [τη Νορβηγία]", δήλωσε ο Ερντογάν."Τους είπα να το κάνουν αμέσως. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια συμμαχία."ανέφερε χαρακτηριστικά ο τούρκος Πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη άσκηση σε διάστημα λίγων εβδομάδων ο εχθρός για την συμμαχία είναι η Τουρκία. Το ίδιο σενάριο προέβλεπε και η
άσκηση “Άρτεμις 2017” η οποία διεξήχθη στο πεδίο βολής Κρήτης.