Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Liberation: Δώστε πίσω στην Αθήνα τα χρήματα που βγάλατε Γερμανοί…

Τα επωφελή αποτελέσματα που είχε το ελληνικό πρόγραμμα δανεισμού για τον γερμανικό προϋπολογισμό, επισημαίνει σημερινό δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Liberation. Μάλιστα, ο αρμόδιος για θέματα προϋπολογισμού των Γερμανών Πρασίνων Σβεν Κρίστιαν Κίντλερ τονίζει πως «τα κέρδη πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα».
«Αυτά τα κέρδη πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα. Μπορεί μεν να είναι νόμιμο να ωφελείται οικονομικά η Γερμανία από την ελληνική κρίση, αλλά αυτό δεν είναι νόμιμο από ηθική άποψη και βάσει της αρχής της αλληλεγγύης», δηλώνει ο Κίντλερ στο ίδιο άρθρο, που δημοσιεύεται κατά την ημέρα που ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν «ο οποίος υπενθυμίζεται έχει ταχθεί υπέρ της αμοιβαιοποίησης (και) του ελληνικού χρέους» επισκέπτεται την Αθήνα.
Η Liberation διαπιστώνει πως «η όποια συζήτηση για την κρίση του ελληνική χρέους απουσιάζει εντελώς από τη γερμανική προεκλογική εκστρατεία και δεν είναι τυχαίο ότι και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, δεν προτίθεται να θέσει με πιο συγκεκριμένο τρόπο τις προτάσεις του για μία μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, παρά μόνον μετά τις γερμανικές εκλογές στις 24 Σεπτεμβρίου.

Οποιαδήποτε προσπάθεια να θιγεί έστω και μόνο η ιδέα της αμοιβαιοποίησης του Ευρωπαϊκού χρέους αυτόματα προκαλεί την ιδιαίτερα επιθετική εκστρατεία από μέρους της λαϊκής εφημερίδας Bild Zeitung, η οποία είχε προτείνει στους Έλληνες να πουλήσουν τα νησιά τους για να λύσουν το πρόβλημά τους του χρέους».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ