Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017

Υπερκράτος χωρίς την Ελλάδα, έλεγχος απο τις Βρυξέλλες

Η κάρτα που θα φακελώσει τους πολίτες και θα βοηθήσει την Ευρώπη να τους ελέγχει
Σχεδιάζεται τελικά η εισαγωγή ενός πανευρωπαϊκού αριθμού κοινωνικής ασφάλισης που θα ανοίξει το δρόμο για τις Βρυξέλλες ώστε να φορολογούν άμεσα τους ευρωπαίους πολίτες στο μέλλον.
 Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει καταρτίσει προτάσεις για τη δική της εκδοχή του αριθμού εθνικής ασφάλισης, η οποία χρησιμοποιείται από τις κυβερνήσεις για την παρακολούθηση όσων εργάζονται για φορολογικούς σκοπούς.
 
Η κίνηση θα δώσει στους Ευρωκράτες μια άνευ προηγουμένου βάση δεδομένων για τα κέρδη και τις φορολογικές υποθέσεις των ανθρώπων και θα εγείρει περισσότερους φόβους για την αυξανόμενη ολίσθηση ενός υπερκράτους της ΕΕ.
 
Τα σχέδια για το νέο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης βρέθηκαν στο κάτω μέρος ενός φακέλου σχετικά με την νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εργασίας του Jean-Claude Juncker, που παρουσιάστηκε στη διεύθυνση του κράτους της Ένωσης.
 
Η αρχή θα είναι επιφορτισμένη με την εξασφάλιση ισότιμων όρων ανταγωνισμού σε ολόκληρη την ΕΕ όσον αφορά τις αμοιβές και τις συνθήκες εργασίας και θα ανταποκρίνεται στους φόβους για την υποτιμολόγηση μισθών από εργαζόμενους της Ανατολικής Ευρώπης.
 
Ανακοινώθηκε μετά από τον νέο Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν που έριξε τις καταχρήσεις της ελεύθερης κυκλοφορίας στο επίκεντρο της ατζέντας του ως τρόπο να κερδίσει πίσω την υποστήριξη των ανθρώπων που ψήφισαν τη Marine Le Pen.