Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Σεισμός Μυτιλήνη: Δεν έχουν τον Θεό τους οι Τούρκοι - Ασκηση με πραγματικά πυρά δυτικά του νησιού!

- Οι Τούρκοι δέσμευσαν με navtex περιοχή δυτικά της Λέσβου!
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος Λέσβου με απόφαση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας
- Θρήνος για την 43χρονη μητέρα που έχασε την ζωή της από τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ

- Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η ΕΜΥ και για το βορειοανατολικό Αιγαίο

Στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν Ελλάδα και Τουρκία, όταν πλήττονταν από φυσικές καταστροφές όπως ένας σεισμός για παράδειγμα, παραμέριζαν τις διαφορές τους και έρχονταν κοντά βοηθώντας η μια χώρα την άλλη. Όμως στην εποχή του Σουλτάνου Ερντογάν, αυτά ανήκουν στο παρελθόν.
Ακόμα και όταν η Ελλάδα είναι γονατισμένη από έναν σεισμό όπως αυτός της Λέσβου των 6,1 ρίχτερ, η Τουρκία κάνει επίδειξη δύναμης. Και όχι μόνο αυτό. Προκαλεί. Δείχνει ασέβεια στους γείτονές της σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές τους, την ώρα που εκτός από τις φυσικές καταστροφές θρηνούν και μια γυναίκα που έπεσε νεκρή.
Σύμφωνα με το onalert.gr η Τουρκία, ενημέρωσε με NAVTEX, ότι αύριο θα πραγματοποιήσει άσκηση με πραγματικά πυρά δυτικά της Λέσβου!
Βρισά: Ολοκληρωτική καταστροφή - Θρήνος στα χαλάσματα - Η επόμενη ημέρα
Οι εικόνες της καταστροφής περιγράφουν πιο δυνατά από κάθε άλλη λέξη αυτό που έχει γίνει στο χωριό Βρισά το οποίο στην κυριολεξία ισοπέδωσε ο σεισμός των 6,1 ρίχτερ. Οι κάτοικοι ζουν με την αγωνία ενός νέου μεγάλου σεισμού και προσπαθούν να περισώσουν ότι απέμεινε κάτω από τα χαλάσματα. Προσπαθούν να προσεγγίσουν τα σπίτια τους παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών να τους αποτρέψουν αφού κάτι τέτοιο είναι επικίνδυνο. Οι μετασεισμοί είναι συνεχείς!
Μια οικογένεια θρηνεί τον χαμό της 43χρονης Ελένης Βαλελή που ο εγκέλαδος την πήρε από κοντά τους. Ο σύζυγός της βαριά τραυματισμένος και τα δυο τους παιδιά ορφάνεψαν μέσα σε λίγα λεπτά. Και ο πόνος είναι ανείπωτος. Και μέσα σε όλα αναμένεται και επιδείνωση του καιρού από το βράδυ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΕΜΥ
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κήρυξε τον δήμο Λέσβου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, με απόφασή του κήρυξε το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του δήμου Λέσβου της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης, λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης.
«Η περιοχή και ολόκληρο το νησί κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και γίνεται ό,τι είναι δυνατό για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης.
«Αυτό που προέχει τώρα περισσότερο είναι η ασφάλεια των πολιτών, η προστασία των περιουσιών τους και η παροχή φιλοξενίας. Έχουν στηθεί καταυλισμοί στο διπλανό χωριό και όσοι κάτοικοι από το χωριό Βρίσα χρειάζονται και θέλουν να πάνε εκεί, μπορούν να πάνε», είπε ο γενικός γραμματείας.
ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΡΙΣΑ










ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: ΑΠΕ - ΜΠΕ - EUROKINISSI