Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

Το αναμενόμενο...Η αγανάκτηση των Ευρωπαίων δημιουργεί 'άλλους' μοναχικούς λύκους

Παρανοϊκός κύκλος τρόμου στη Βρετανία
O κύκλος της τρομοκρατικής βίας που πλήττει τη Μεγάλη Βρετανία εδώ και πολλούς μήνες εισήλθε από το βράδυ της Κυριακής στη δεύτερη φάση, με την εμπλοκή πλέον και του παράγοντα της αυτοδικίας,
που πυροδοτεί από μόνος του εξελίξεις ανεξέλεγκτες.
Η επίθεση στο τέμενος του βορείου Λονδίνου κατά την έξοδο των πιστών μουσουλμάνων από την προσευχή του Ραμαζανίου ήταν η πρώτη, τουλάχιστον ευρέως γνωστή, επίθεση τρομοκρατίας ως επίπτωση της δραστηριότητας των τζιχαντιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο οδηγός του βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος φέρεται σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες να κραύγασε «Θέλω να σκοτώσω όλους τους μουσουλμάνους».
Η Τερέζα Μέι ανακοίνωσε πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση
Μετά το συμβάν το εξαγριωμένο πλήθος συνέλαβε τον δράστη και άρχισε το λιντσάρισμα, μέχρι τη στιγμή που επενέβη ο ιμάμης του τεμένους, ο οποίος κατάφερε να τον αποσπάσει από τα χέρια του. Η εξέλιξη αυτή προσθέτει μια βαθμίδα στη διελκυστίνδα της τρομοκρατικής παράνοιας που πλήττει τη χώρα και περιγράφει τις πιθανές ανεξέλεγκτες ενέργειες αυτοδικίας, οι οποίες πιθανόν να πραγματοποιηθούν στο μέλλον.
 

Το εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρει τον δράστη
Το εξαγριωμένο πλήθος λιντσάρει τον δράστη
Ο δράστης, ένας λευκός, 48 ετών, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε ψυχιατρικές εξετάσεις.

Ωστόσο, με δεδομένη την κοινωνική αναταραχή που έχει προκληθεί, στο πλαίσιο της κοινωνίας τέτοιες μεμονωμένες ενέργειες από «μοναχικούς λύκους», αυτήν τη φορά όχι από το στρατόπεδο της Τζιχάντ, θα μπορούσαν να προκαλέσουν μείζονα εμπλοκή και να αποτελέσουν άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μεγάλης Βρετανίας.
Video-ντοκουμέντο από το λιντσάρισμα του δράστη:
Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα video- ντοκουμέντο από τη στιγμή που το εξαγριωμένο πλήθος έχει συλλάβει τον 48χρονο δράστη ο οποίος έπεσε με βαν στο τέμενος.
Στο video φαίνεται ο ιμάμης ο οποίος μεσολάβησε έτσι ώστε να απομακρύνει το εξαγριωμένο πλήθος που χτυπούσε τον 48χρονο. Στ

Στο video διακρίνεται καθαρά και ο ιμάμης ο οποίος μεσολάβησε αρπάζοντας από τα χέρια του πλήθους τον δράστη.















00:0004:5900:00

04:59


 

 

Εικόνες από το σημείο της επίθεσης
Εικόνες από το σημείο της επίθεσης


Τι ακριβώς ξέρουμε για την επίθεση στο τέμενος;



Μνήμες από τα προηγούμενα τρομοκρατικά χτυπήματα ξύπνησαν, όταν στις 12.20 (τοπική ώρα) ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ατόμων, κοντά σε τέμενος στο βόρειο Λονδίνο, στο πάρκο Finsbury.

Εκείνη την ώρα πιστοί έβγαιναν από το τοπικό τζαμί έπειτα από προσευχή. Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένα άτομο, ενώ τραυματίστηκαν 11.
Οι τραυματίες μεταφέρονται από τους άνδρες της αστυνομίας
Οι τραυματίες μεταφέρονται από τους άνδρες της αστυνομίας


Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε πως κατά την επίθεση ο 48χρονος λευκός δράστης φώναζε πως στόχος του είναι να πάρει μαζί του όσο πιο πολλούς μουσουλμάνους γίνεται.

Ο πρόεδρος στο τζαμί του Finsbury Park, Mohammed Kozbar, χαρακτήρισε την ενέργεια ως «τρομοκρατική επίθεση» και την εξομοίωσε με τα πρόσφατα αιματηρά περιστατικά που έπληξαν το Μάντσεστερ και το Λονδίνο.



Από τη μεριά της, η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε πως το περιστατικό αντιμετωπίζεται από την αστυνομία ως πιθανή τρομοκρατική επίθεση και σημείωσε πως οι σκέψεις της είναι με αυτούς που τραυματίστηκαν.

Επίσης, δήλωσε πως «το μίσος και το κακό δεν θα επιτύχουν ποτέ».