Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

«Κοριοί» της τουρκικής ΜΙΤ σε βουλευτές της Γερμανίας!

Αποκαλύψεις-σοκ από την «Die Welt», την ώρα που η Αγκυρα πιέζει ασφυκτικά το Βερολίνο να παραδώσει τους ανθρώπους του Γκιουλέν 

Από την
Ελενα Στάθου - Ελευθερόγλου
Σοκαριστικές αποκαλύψεις έκανε στο χθεσινό φύλλο της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», σύμφωνα με την οποία Γερμανοί πολιτικοί ενδέχεται να έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας! Μάλιστα, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία της χώρας έχει ήδη προειδοποιήσει αρκετούς βουλευτές ότι μπορεί να έχουν πέσει θύματα κατασκοπίας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και ότι είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν απειλές στην ασφάλειά τους από Τούρκους εθνικιστές.

«Το Ομοσπονδιακό Αστυνομικό Γραφείο Εγκλημάτων έχει διεξάγει τις λεγόμενες «συζητήσεις ασφαλείας με αρκετά μέλη του Κοινοβουλίου τις τελευταίες εβδομάδες» ανέφερε η «Die Welt», προσθέτοντας: «Oι συζητήσεις φαίνεται να εστιάστηκαν στην πιθανή παρακολούθηση από τις τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών και τις απειλές στην ασφάλεια που παρουσιάζουν οι Τούρκοι εθνικιστές».

Την ίδια ώρα, η Τουρκία συνεχίζει το «κυνήγι φαντασμάτων» στη Γερμανία, καθώς η Αγκυρα, έναν χρόνο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, εντείνει τις πιέσεις της προς τις γερμανικές διωκτικές Αρχές, απαιτώντας να συνεχιστούν με πιο συστηματικό τρόπο οι διώξεις των οπαδών του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που βρίσκονται στην επικράτειά της. Οπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, οι τουρκικές Αρχές στέλνουν συνέχεια επιστολές στις αρμόδιες υπηρεσίες, εκφράζοντας σχετικά αιτήματα.

Στις αρχές του χρόνου, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρχαν υποψίες πως η Τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών -η περιβόητη ΜΙΤ- κατασκοπεύει τους υποστηρικτές του Γκιουλέν που ζουν στη Γερμανία. Τον Ιανουάριο, ο Γερμανός ανώτατος εισαγγελέας άρχισε έρευνα για πιθανή κατασκοπία εις βάρος των κληρικών που στάλθηκαν στη Γερμανία από την τουρκική κυβέρνηση, ενώ τον Μάρτιο άρχισε μια δεύτερη, ανεξάρτητη έρευνα, επίσης για πιθανή κατασκοπία. Την ίδια εποχή, τα γερμανικά ΜΜΕ είχαν αποκαλύψει ότι η ΜΙΤ είχε συντάξει κατάλογο περίπου 300 ατόμων και 200 συλλόγων, σχολείων και άλλων ιδρυμάτων στη Γερμανία με υποτιθέμενες διασυνδέσεις με το κίνημα Γκιουλέν.

Πάντως, σύμφωνα με τις Υπηρεσίες Δίωξης Εγκλήματος της Γερμανίας, τα στοιχεία και οι πληροφορίες που έχει αποστείλει η Τουρκία για να επιτύχει την ποινική δίωξη ή την απέλαση των επικριτών του Ερντογάν δεν έχουν κριθεί επαρκή.

www.dimokratianews.gr