Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Ρίξτε τον! Πρόταση μομφής εναντίον του Τραμπ ζητά η Washington Post! "Επικίνδυνα ανίκανος"!

- Άρθρο - ποταμός από την Washington Post εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ
- Τον αποκαλεί επικίνδυνο, αδιάφορο και ζητά να γίνει πρόταση μομφής, κάτι που έχει συμβεί μόλις δύο φορές στην ιστορία των ΗΠΑ - Διαβάστε ποιες είναι
- Αφορμή η παραδοχή του Αμερικανού Προέδρου πως αποκάλυψε άκρως απόρρητες πληφορορίες για το Ισλαμικό Κράτος στον Ρώσο ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ!
- Απίστευτες οι κατηγορίες του αρθρογράφου: "Δεν το έκανε για να συνωμοτήσει ή λόγω χαιρεκακίας! Το έκανε λόγω ακαταμέτρητης αδιαφορίας"!
- "Είναι επιτυχημένος μόνο στην παραπλάνηση του λαού, στη δολιότητα και στη show business"
- Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο - καταπέλτη και το χρονικό μιας αποκάλυψης που μπορεί (;) να δρομολογήσει ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή των ΗΠΑ

Ήταν εδώ και καιρό ξεκάθαρο πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν ένας ανίκανος Πρόεδρος. Όμως την περασμένη εβδομάδα αποδείχθηκε πως είναι ένας επικίνδυνα ανίκανος Πρόεδρος”.
Με αυτή τη... διόλου κολακευτική φράση ξεκινά το κείμενο του αρθρογράφου της Washington Post, Stephen Stromberg. Ένα κείμενο... κόλαφος για τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προσέθεσε μια ακόμη γκάφα -με απρόβλεπτες διπλωματικές διαστάσεις- στο πλούσιο -είναι η αλήθεια- παλμαρέ του κι ενώ δεν έχει καν συμπληρώσει τέσσερις μήνες στο Οβάλ Γραφείο.
ΗΠΑ - Ρωσία: Δίδυμο ικανό να "ρίξει" αμερικανό Πρόεδρο;
Το νέο επεισόδιο είναι η δημόσια, κυνική και προφανέστατα απερίσκεπτη παραδοχή του πως διέρρευσε άκρως απόρρητες πληροφορίες στη Ρωσία!
Και όχι μέσω πηγών, κύκλων ή... άλλων γεωμετρικών σχημάτων, αλλά αυτοπροσώπως! Και όχι “όπου κι όπου” αλλά στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Της Ρωσίας. Της χώρας δηλαδή που έχει προκαλέσει “τραύματα” στην κυβέρνηση Τραμπ που δεν δείχνουν να μπορούν να επουλωθούν εύκολα.
Διότι είναι η χώρα που καταγγέλλεται πως παρενέβη στις αμερικανικές εκλογές υπέρ της υποψηφιότητας Τραμπ.
Η χώρα την οποία ο Τραμπ φλέρταρε... πεισματικά πριν καν αναλάβει καθήκοντα.
Η χώρα με την οποία... τα έσπασε αφότου τελικά συναντήθηκε με τον πρόεδρό της, Βλαντιμίρ Πούτιν (σ.σ. όπου “τα έσπασε” βάλτε... μερικούς βομβαρδισμούς με προεξέχουσα την “
Μητέρα όλων των βομβών” που έριξε ο Τραμπ στο Αφγανιστάν).
Και τελικώς η χώρα της οποίας η καταγγελλόμενη παρέμβαση στις εκλογές, ήταν η αφορμή για να απολύσει ο Τραμπ τον διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, με την αιτιολογία πως
δεν χειρίστηκε καλά αυτή την “εμπλοκή” της Ρωσίας!
Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί πως προεκλογικά, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε κάνει... λάβαρο (και ορθά) το σκάνδαλο με το e-mail της Χίλαρι Κλίντον (σ.σ. η ίδια χρησιμοποιούσε το προσωπικό της e-mail και όχι κάποιο "προστατευμένο" όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών, με κίνδυνο φυσικά οι πληροφορίες να ήταν πιθανό να υποκλαπούν). Σήμερα αποκαλύφθηκε πως ο ίδιος... τα είπε από μόνος του στον Ρώσο ΥΠΕΞ!...
Ζητούν το "κεφάλι" του!
Αυτή η “ιδιαίτερη” σχέση ΗΠΑ – Ρωσίας, λοιπόν, είναι τελευταία η αφορμή για το ότι δημοσιογραφικά συγκροτήματα “κολοσσοί”, όπως η Washington Post, φτάνει στο σημείο να αποκαλεί τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής “επικίνδυνα ανίκανο”!
Και όχι μόνο αυτό, αλλά να λέει ξεκάθαρα πως έχει έρθει η ώρα για πρόταση μομφής εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ!
Φωτογραφία από washingtonpost.comΦωτογραφία από washingtonpost.com

Αναλυτικά ο αρθρογράφος, Stephen Stromberg, αναφέρει στο κείμενό του:
"Στις πρώτες εβδομάδες της προεδρίας του, τα αβίαστα λάθη του Τραμπ ήταν ντροπιαστικά – τουλάχιστον όμως, κάποιος θα μπορούσε να πει, το διάταγμά του για τη μετανάστευση ήταν τόσο κακοφτιαγμένο που το έκανε ευάλωτο απέναντι στη νομοθεσία, οι φτωχές διαπραγματευτικές του ικανότητες περιέπλεξαν το δρόμο για το επίσης κακοφτιαγμένο νομοσχέδιο για την υγεία και η απροσεξία του στις λεπτομέρειες έδωσαν τη δυνατότητα στο απροσδόκητα ικανό προσωπικό του για την εξωτερική πολιτική να μετριάσει τη ζημιά που εκείνος θα μπορούσε να κάνει. Και όπως σημείωναν κάποιοι Δημοκρατικοί, η αστάθεια του Προέδρου βοήθησε ήδη στο να δημιουργηθούν οι συνθήκες για ένα κύμα εναντίον του Ρεπουμπλικανικού κόμματος το 2018.
Στη συνέχεια ο Τραμπ απέλυσε τον Τζέιμς Κόμεϊ και έβαλε το επιτελείο του να παραπλανήσει το κοινό για το πώς και το γιατί, πριν παραδεχθεί πως η εν εξελίξει έρευνα του FBI για πιθανές σχέσεις της προεκλογικής του καμπάνιας με τη Ρωσία ήταν ένας βασικός λόγος για τον οποίο απέσυρε τον πρώην -πλέον- διευθυντή του FBI.
Ντόναλντ Τραμπ και Τζέιμς ΚόμεϊΝτόναλντ Τραμπ και Τζέιμς Κόμεϊ

Οι γνωρίζοντες τον Νόμο διαφωνούν για το αν αυτό ήταν παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης. Σκεφτείτε όμως πόσο αξιοσημείωτο είναι ότι ο Τραμπ ίσως να μην προέβλεψε αυτή την αντίδραση, σε σημείο να παραδεχθεί ελεύθερα την πιθανή υπαιτιότητά του στην τηλεόραση, σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο πρόεδρος λέγεται πως πίστευε ότι κανείς δεν θα ενδιαφερόταν αν απέλυε τον Κόμεϊ για μια έρευνα εθνικής ασφάλειας που ενέπλεκε την ίδια του την καμπάνια. Κατά την διάρκεια της ιστορίας, διακινδύνευσε την ανεξαρτησία ενός οργανισμού στον οποίο έχουν ανατεθεί απίστευτες εξουσίες.
Τώρα, η Post αναφέρει πως μία ημέρα μετά την απόλυση του Κόμεϊ, ο Τραμπ αποκάλυψε άκρως απόρρητες πληροφορίες στον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών και στον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ. Αμερικανοί αξιωματούχοι προφανώς απέκτησαν τις πληροφορίες, που αφορούν σε δολοπλοκίες του Ισλαμικού Κράτους, από έναν ξένο σύμμαχο και δεν είχαν την άδεια να τις μοιραστούν με τη Ρωσία.
Το έκανε για να... εντυπωσιάσει τον Λαβρόφ!
Παρόλο που μόνο λίγες λεπτομέρειες μπορούν να αναφερθούν, υπάρχει μια ποικιλία πιθανών και επικίνδυνων συνεπειών. Η αποκάλυψη των πληροφοριών όχι μόνο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο μια σχέση μυστικών πληροφοριών με μια κυβέρνηση που βοηθά, αλλά μπορεί επίσης να εκθέσει έναν μυστικό πράκτορα σε ξένους αντιπάλους, οι οποίοι δουλεύουν ενάντια στα συμφέροντα και τους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ντόναλντ Τραμπ και Σεργέι ΛαβρόφΝτόναλντ Τραμπ και Σεργέι Λαβρόφ
 

Οι κατηγορίες της Post λένε πως ο Τραμπ ίσως αποκάλυψε τις πληροφορίες για να εντυπωσιάσει τους ξένους καλεσμένους του (σ.σ. τους Ρώσους στην προκειμένη περίπτωση) σχετικά με την ποιότητα των ενημερώσεων που του γίνονται για ζητήματα μυστικών υπηρεσιών, λες και δεν θα ήξεραν πως ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει πρόσβαση σε εντυπωσιακή ποσότητα απόρρητων πληροφοριών. Η εικόνα δεν είναι έχει να κάνει με συνωμοσία ή χαιρεκακία, αλλά με ακαταμέτρητη αδιαφορία.
Δεδομένων των πολλών επιχειρηματικών του αποτυχιών, τα μόνα πεδία στα οποία ο Τραμπ απέδειξε τις ικανότητές του είναι αυτά της παραπλάνησης του λαού και της δολιότητας, μαζί με τις σχετικές τεχνικές της show business. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα τα χρησιμοποιήσει τις επόμενες ημέρες για να αποδράσει από τις ευθύνες μέσω της παραπληροφόρησης και των τεχνικών “αποδιοπομπαίου τράγου”.
Πρόταση μομφής!
Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ ΤραμπΟ Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ

Αν, για πρώτη φορά, θα μπορούσε κάποιος να σκιαγραφήσει μια κάπως εύλογη υπόθεση για πρόταση μομφής, με αφορμή την παραδοχή του Προέδρου πως απέλυσε τον Κόμεϊ για την Ρωσία, είναι τώρα.
Τώρα θα μπορούσε κάποιος να “χτίσει” ένα επιχείρημα για καθαίρεση, λόγω της προεδρικής ανικανότητας, που βασίζεται στην αποκάλυψη πως ο Τραμπ πρόδωσε μυστικά εθνικής ασφάλειας ούτως ώστε να εντυπωσιάσει τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.
Ο Πρόεδρος ίσως έδειξε μόλις πως μπορεί και πως θα βλάψει την ασφάλεια της χώρας, χωρίς να έχει κάποια προφανή πρόθεση.
Η πρόταση μομφής ίσως δεν είναι ρεαλιστική, όμως το Κογκρέσο πρέπει να εμπλακεί σε μια περισσότερο επιθετική έρευνα. Οι Ρεπουμπλικάνοι που επιτέθηκαν άγρια στην Χίλαρι Κλίντον με αφορμή το “μικροπρεπές” σκάνδαλο με το προσωπικό της e-mail, θα δείξουν τώρα που βρίσκονται οι αληθινές τους ανησυχίες – με το κόμμα ή με τη χώρα.
Καμία ατζέντα δεν μπορεί να υποστηρίξει μια θεωρία του να προσποιούμαστε πως αυτή η Προεδρία είναι καλή για τη χώρα".
 
** Σημειώνεται πως πρόταση μομφής εναντίον Αμερικανού Προέδρου έχει γίνει μονάχα δύο φορές. Όπως αναφέρει το thoughtco.com, η πρώτη στις 24 Φεβρουαρίου του 1868, εναντίον του 17ου Προέδρου των ΗΠΑ, Άντριου Τζόνσον και η δεύτερη στις 19 Δεκεμβρίου του 1998, εναντίον του 42ου Αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον, για ψευδορκία και παρακώλυση δικαιοσύνης σε ένα σκάνδαλο με μια εσωτερικό υπάλληλο του Λευκού Οίκου.
Και οι δύο αθωώθηκαν στη συνέχεια και ολοκλήρωσαν τις θητείες τους.
Πηγή: washingtonpost.com
Επιμέλεια: Χρήστος Μαυραγάνης
Φωτογραφίες: Reuters

http://www.newsit.gr/kosmos/Rikste-ton-Protasi-momfis-enantion-toy-Tramp-zita-i-Washington-Post-Epikindyna-anikanos/725868