Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Συγκλονιστικό: Δεκαέξι Spetsnaz περικυκλώθηκαν από 300 τζιχαντιστές στη Συρία – Έδωσαν λυσσαλέες μάχες επί 48 ώρες – Ο Β.Πούτιν…(Vid)

0Μια τρομερή ιστορία ήρθε στην δημοσιότητα με αφορμή την απονομή μεταλλίου του ήρωα της Ρωσίας από τον πρόεδρο Β.Πούτιν σε αξιωματικούς της ειδικής δύναμης καταδρομών
των ρωσικών δυνάμεων ή αλλιώς Spetsnaz.
Συγκλονιστικό: Δεκαέξι Spetsnaz περικυκλώθηκαν από 300 τζιχαντιστές στη Συρία – Έδωσαν λυσσαλέες μάχες επί 48 ώρες – Ο Β.Πούτιν τους τίμησε με τον τίτλο του «Ήρωα της Ρωσίας» – Δείτε το βίντεο - Εικόνα0
Μια ομάδα αξιωματικών των ειδικών δυνάμεων του ρωσικού ναυτικού  χθες το απόγευμα παρέλαβε  για την συμμετοχή της και την «ειδική δράση» σε επιχειρήσεις στη Συρία τον τίτλο του «Ήρωα της Ρωσίας», ανέφερε το κανάλι  «Ρωσία 24» .

Τέσσερις στρατιώτες  φαίνονται στο ρεπορτάζ  με την πλάτη γυρισμένη στην κάμερα για να μην αποκαλυφθεί το πρόσωπο τους για ευνόητους λόγους συμμετείχαν στην τελετή παρουσία του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν.
Ένας από αυτούς, Πλωτάρχης στο βαθμό, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, είπε ότι μια ομάδα 16 Ρώσων καταδρομέων των ειδικών  δυνάμεων πολέμησαν λυσσαλέα εντάχθηκαν σε  μάχη κατά 300 ισλαμιστών μαχητών που ήθελαν να τους αφανίσουν.
«Χωρίς απώλειες περάσαμε σε θέσεις κάλυψης και εξακολουθούσαμε να έχουμε ένα καλό πλεονέκτημα σε όπλα, συμπεριλαμβανομένων των θερμικών καμερών και όλα  αυτά συνέβαλαν στην επιτυχία μας ..»,  είπε ο ίδιος.
Ο Ρώσος ανώτερος αξιωματικός  σημείωσε επίσης το θάρρος των στρατιωτών, οι οποίοι εκπλήρωσαν  σαφώς τα καθήκοντα που τους είχαν  ανατεθεί.
«Μόνο εξαιτίας αυτών των παραγόντων, ήμασταν σε θέση να βγούμε από τη μάχη χωρίς απώλειες»,  κατέληξε ο ίδιος.
Πληροφορίες του ρωσικού τύπου κάνουν λόγο για επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων πιθανόν στο Χαλέπι κατά την οποία 16 Ρώσοι Spetsnaz περικυκλώθηκαν αρχικά από 300 Τζιχαντιστές…τους οποίους αντιμετώπισαν με ψυχραιμία, γενναιότητα και απαράμιλλο θάρρος, εξουδετερώνοντας δεκάδες από αυτούς,  και έτσι μπόρεσαν και απαγκιστρωθούν  και να γυρίσουν  στην βάση τους εφόσον είχαν εκτελέσει την αποστολή τους.
«Λάβαμε διαταγή να προωθηθούμε στο Χαλέπι για να αντιμετωπίσουμε την al-Nusra, να διεξάγουμε αναγνώριση και να εντοπίσουμε τις θέσεις των τρομοκρατών, τον οπλισμό τους, τις αποθήκες και τα καταφύγια τους».
«Εγινε λάθος συνεννόηση και ο συριακός Στρατός  εγκατέλειψε τις θέσεις του»
«Καταστρέψαμε άρματα μάχης, τεθωρακισμένα, ένα όχημα αυτοκτονίας κτλ»..
«Οι τζιχαντιστές μας επιτίθονταν κατά κύματα. Είναι αδύνατο να υπολογίσουμε πόσους σκοτώσαμε».
«Μόλις έπεσε το σκοτάδι, ο διοικητής πήρε την απόφαση να ναρκοθετήσει την περιοχή προς την πλευρά του εχθρού. Αποδείχτηκε πολύ καλή λύση. Κινήθηκε  με κάλυψη από ελεύθερους σκοπευτές»…
«Κρατήσαμε τις θέσεις μας για 48 ώρες. Μετά ήρθε ο συριακός Στρατός»..
Οι  Spetsnaz  είναι γνωστό ότι αποτελούν την πιο σκληροτράχηλη δύναμη του ρωσικού στρατού και η εκπαίδευση τους είναι μια από τις πιο βάρβαρες του κόσμου.
Οι  Spetsnaz   αναπτύχθηκαν αρχικά για την ασφάλεια της  βάσης Hmeimim στην Λαττάκεια και της βάσης στην Ταρτούς όπως και για την πραγματοποίηση αποστολών ένοπλης αναγνώρισης για την παροχή δεδομένων στοχοποίησης για την ρωσική Αεροπορία.
Υπάρχουν περίπου 250 Ρώσοι καταδρομείς  του στρατού και  του  Ναυτικού από την 431η Ταξιαρχία Αναγνώρισης .
Κύριες αποστολές τους είναι  η πραγματοποίηση  ειδικών επιχειρήσεων με στόχο την εξουδετέρωση συγκεκριμένων στόχων υψηλής αξίας, όπως κέντρων διοίκησης και ελέγχου, ή ακόμη και ηγετικών στελεχών των ανταρτών, και εντοπισμός των κινήσεών τους.
Υπάρχει επίσης και η περιβόητη δύναμη Zaslon με έδρα την Δαμασκό για την προστασία των ρωσικών συμφερόντων .
Άλλη αποστολή τους είναι  η εκπαίδευση από ειδικούς της GRU και των Spetsnaz των συριακών δυνάμεων σε θέματα αντι-ανταρτικών επιχειρήσεων. Υπολογίζεται πως σε ότι αφορά την GRU υπάρχουν τουλάχιστον 60 στρατιωτικοί σύμβουλοι στη Συρία.
To  αμερικανικό περιοδικό «The National Interest» σύμφωνα με παλαιότερο  άρθρο του στρατιωτικού  εμπειρογνώμονα Robert Waris για την ρωσική  μυστική αποστολή «Αιφνιδιαστική επιφοίτηση», ανέφερε ότι σε αυτήν συμμετέχουν επίλεκτοι  άνδρες της ρωσικής αυτής δύναμης, αντίστοιχης της αμερικανικής δύναμης «ΔΕΛΤΑ».
Όπως γράφει ο Αμερικανός δημοσιογράφος ,  η ομάδα «Zaslon»  χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο και τον  εκάστοτε Ρώσο Πρόεδρο,  «για την υποστήριξη πράξεων που πραγματοποιούνται από την στρατιωτική υπηρεσία Πληροφοριών ( GRU) στο εξωτερικό. Μεταξύ των ειδικών δράσεων που πραγματοποιούνται από την ειδική αυτή ομάδα είναι και η  διάσωση Ρώσων πολιτών, αξιωματούχων από «καυτά σημεία» σε όλον τον πλανήτη.
Σε άρθρο του Bekyuzen στο βρετανικό περιοδικό  Jane’s Intelligence Review, αναφέρεται η δράση της συγκεκριμένη ομάδα στην Συρία .
Η ομάδα «Zaslon» δραστηριοποιείται  στην Συρία, ανεξαρτήτως των κατευθύνσεων της ηγεσίας της υπηρεσίας στρατιωτικών Πληροφοριών (GRU).
Αν και υπάρχουν  μέλη  της GRU που εργάζονται στο Υπουργείο  Άμυνας της Συρίας στη Δαμασκό, εντούτοις η ομάδα «Zaslon» που  είναι «μια  ομάδα ειδικού σκοπού …  δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε έλεγχο από τα μέλη αυτά  ή τον τακτικό ρωσικό στρατό, παρά  μόνο από την Ρωσική Πρεσβεία, που βρίσκεται στην Δαμασκό στην οδό Ομάρ Μπιν  Χαττάμπ,  ανέφερε  το άρθρο.
Η παρουσία των Ρώσων κομάντος όπως και να έχει διασπείρει τον πανικό και τον τρόμο στους ισλαμιστές αντάρτες των δεκάδων παρακλαδιών της Αλ Κάιντα , οι οποίοι τους υπολογίζουν ιδιαίτερα μιας και οι Ρώσοι δεν αφήνουν αιχμαλώτους.
 












pentapostagma.gr