Τρίτη 23 Μαΐου 2017

“One orb to rule them all” ή “ the New World Orb-er”



Απίστευτη (και ολίγον ανατριχιαστική) σκηνή: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ,
πλαισιωμένος από τους ομολόγους του της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας, θέτει τα χέρια του σε μια λαμπερή σφαίρα (orb).


 
Είναι μια σκηνή που λες και έχει βγει από ταινία επιστημονικής φαντασίας ή ταινία τρόμου. Πολλοί βλέπουν μια δυνατή εικόνα διαφήμισης της νέας παγκόσμιας τάξης ή ακόμα και κάποιου είδους «επίκλησης» (σε ποιον;).

 
Το “orb” είναι μια φωτιζόμενη υδρόγειος που βρίσκεται στο «Παγκόσμιο Κέντρο για την Καταπολέμηση της Εξτρεμιστικής Ιδεολογίας» στη Σαουδική Αραβία.


Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης του Κέντρου, ο Trump, ο βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας και ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fattah el-Sisi έβαλαν τα χέρια τους πάνω στη φωτιζόμενη μπάλα.



Trump the globalist


Στην ίδια εκδήλωση ο Τράμπ έκανε μια ομιλία στους μαζεμένους ηγέτες για τον ισλαμικό εξτρεμισμό. Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι η ομιλία ήταν απολύτως μπανάλ και πολιτικώς ορθότατη.


«Δεν πρόκειται για μάχη μεταξύ διαφορετικών θρησκειών, διαφορετικών αιρέσεων ή διαφορετικών πολιτισμών», δήλωσε ο Τραμπ. «Αυτή είναι μια μάχη μεταξύ βάρβαρων εγκληματιών που προσπαθούν να εξαλείψουν την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρεπών ανθρώπων όλων των θρησκειών που επιδιώκουν να την προστατεύσουν».


Αυτά από τον μετεκλογικά - μεταλλαγμένο Τραμπ που είχε (προεκλογικά) πει «Νομίζω ότι το Ισλάμ μας μισεί» σε συνέντευξή του στον Anderson Cooper.

 

Επίσης αυτόν που έβαλε συνεχώς κατά της πολιτικής ορθότητας που εμποδίζει τους Αμερικανούς από το να λένε την αλήθεια για την "ιδεολογία μίσους του ριζοσπαστικού Ισλάμ".

 

Δεν αξίζει να πούμε άλλα.


KO