Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Nέα αλβανική πρόκληση: Eκαψαν ελληνική σημαία στους Αγίους Σαράντα!

Σε νέα πρόκληση σε βάρος του Ελληνισμού της Αλβανίας προχώρησαν άγνωστοι -προφανώς εθνικιστικές- στους Αγίους Σαράντα, καίγοντας την ελληνική σημαία στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης ΔΕΕΕΜ (Δημοκρατική Ενωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας).

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» Λεωνίδας Παππάς, το εθνικό μας σύμβολο έπεσε θύμα βανδαλισμού τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης, όταν κάποιοι το έκαψαν πάνω στο κοντάρι της. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν το κατήγγειλαν στην αλβανική αστυνομία, γιατί δεν έχει κανένα νόημα, αφού και στα προηγούμενα περιστατικά που είχαν συμβεί οι αρμόδιες Αρχές δεν έδειξαν την αρμόζουσα ευαισθησία, όπως θα έπρεπε, στην προσβολή ενός εθνικού συμβόλου.

«Η αφαίρεση ή το κάψιμο της ελληνικής σημαίας, στα γραφεία της ΔΕΕΕΜ “ΟΜΟΝΟΙΑ” στους Αγ. Σαράντα, κατάντησε πλέον ρουτίνα» σημειώνει χαρακτηριστικά. Εάν στα προηγούμενα περιστατικά, τονίζει, οι Αρχές «έδειχναν την αρμόζουσα ευαισθησία, όπως θα έπρεπε, στην προσβολή ενός εθνικού συμβόλου, δεν θα ήταν δύσκολο να βρουν τα ίχνη των δραστών, αφού τα γραφεία μας είναι σε εμπορική περιοχή, όπου σχεδόν όλα τα γειτονικά καταστήματα έχουν κάμερες.
Ενημερώνουμε φίλους και εχθρούς ότι τα αποθέματά μας είναι ανεξάντλητα!» επισημαίνει ο κ. Παππάς, την ώρα που το κύμα των επιθέσεων από ακραία στοιχεία των Αλβανών σε βάρος της μειονότητας βρίσκεται σε έξαρση το τελευταίο διάστημα.