Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Μοναδικό στον κόσμο και Made in Greece

Δεν χρειάζεται να γράψεις πολλά για κάτι που νομίζω πως θα συμφωνήσει η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.

Αυτό το... κάτι αφορά σε ένα ελληνικό αυτοκίνητο, ένα αυτοκίνητο που θα θέλαμε να Made in GREECE να παράγουμε στην χώρα μας αλλά και να το βλέπουμε να κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο.

Δυστυχώς όμως, όπως πάνε τα πράγματα, αυτό το... καθαρόαιμο made in Greece δύσκολα θα το δούμε και πάλι να βρίσκεται «σκαλισμένο» πάνω σε αυτοκίνητο και σίγουρα είναι κάτι που μας ενοχλεί πολύ.


Στο παρακάτω video μπορείτε να δείτε πλάνα από τις δυνατότητες του ελληνικού αυτοκινήτου...
Κίνητρα...
Γιατί άραγε; Απάντηση μπορεί να μην υπάρχει ή να την φανταζόμαστε. Άλλωστε ίσως να είναι και γνωστό το τι... κάνει «νιάου νιάου» στα κεραμίδια. Για όσους δεν... γνωρίζουν, να τονίσουμε πως ευτυχώς μυαλά υπάρχουν, ιδέες επίσης, όρεξη απίστευτη αλλά κάτι ρε γαμώτο λείπει. Δεν το χωρά ο Κάποτε φτιάχναμε αυτοκίνητα. Σήμερα γιατί όχι;νους, το πως είναι δυνατόν άλλες χώρες (και δεν αναφέρομαι στις... αυτοκινητομάνες) να κατασκευάζουν αυτοκίνητα και εμείς... γιοκ! Δεν γίνεται. Το κάναμε παλαιότερα. Φτιάξαμε ακόμα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα την δεκαετία του '70 (βλέπε Enfield E8000 στην Σύρο) και δεν μπορούμε σήμερα; Ε, δε γίνεται. Είναι απλό και κατανοητό πως κάτι άλλο συμβαίνει.

Είναι και πάλι κατανοητό αλλά και επιβάλλεται να καταργηθεί η λεγόμενη γραφειοκρατία και να υπάρξουν κίνητρα για να αναπτύξουμε τη δική μας βιομηχανία. Γιατί δεν υπάρχει το «δεν μπορώ» αλλά το... βαριέμαι και το «ωχ μωρέ αδερφέ μου, είναι περίοδος για να φτιάξουμε αμάξια στην Ελλάδα»; Πρέπει επιτέλους να δούμε με άλλο μάτι τις όποιες προσπάθειες υπάρχουν για να πετύχουμε, να πάμε μπροστά και να κάνουμε τους απέναντι να τρίβουν τα μάτια τους.

Η τελευταία εξελιγμένη εκδοσχή του Korres Project (video του gocar)


Όραμα χρειάζεται
Κοιτάζοντας το video με το πρωτότυπο του Δημήτρη Κορρέ, αυτό το εντυπωσιακό και εκρηκτικό Κάτι... γίνεται και πρέπει να το λύσουμε το θέμα!αυτοκίνητο, θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο!!!

Μα είναι δυνατόν να μην μπορεί αυτή η προσπάθεια (επί σειρά ετών) να πάρει σάρκα και οστά; Κάτι άλλο συμβαίνει και αυτό που συμβαίνει έπρεπε να έχει λυθεί με στρατηγικές κινήσεις από τους πολιτικούς μας.

Δεν θέλει πολύ μυαλό. Θέλει ΟΡΑΜΑ και πράξεις. Γιατί από λόγια και υποσχέσεις έχουμε μπουχτίσει σε αυτό τον τόπο. Άντε να αλλάξουμε επιτέλους....