Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Γαλλία: Eνισχύουν το μάθημα λατινικών και αρχαίων ελληνικών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα καταργήσει!

Ερωτηθείς από την εφημερίδα Le Monde και το κανάλι BFMTV, ο νέος Γάλλος υπουργός Παιδείας Jean-Michel Blanquer μίλησε για τις πρώτες προτεραιότητες του υπουργείου του.
Οπως εξήγησε, θέλει να επαναφέρει τις «δίγλωσσες τάξεις», να επαναφέρει τα μαθήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση και «να αξιοποιηθούν περισσότερο τα λατινικά και τα αρχαία ελληνικά, από τα οποία κατάγεται ο πολιτισμός μας», όπως είπε.
«Πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι αυτές οι σπουδές βαθαίνουν τις κοινωνικές διαφορές. Είναι εργαλεία προώθησης για όλους», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Ο Γάλλος υπουργός πρόσθεσε, ωστόσο, ότι οι μαθητές που επιθυμούν να παραμείνουν στο παρόν πλαίσιο επιλογής μαθημάτων θα μπορούν να το κάνουν...
Ο Jean-Michel Blanquer υπήρξε πρώην πρύτανης και πρώην διευθυντής της μεγαλύτερης σχολής εμπορίου στον κόσμο, της ESSEC. Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα, μιλάει αγγλικά, ισπανικά και είναι μέλος της Ακαδημίας Λατινικών.
Η εκπαίδευση και οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις αποτελούν προτεραιτότητα για την κυβέρνηση Μακρόν. Ο νέος Γάλλος πρόεδρος είχε δεσμευθεί προσωπικά ότι από τον Σεπτέμβιο του 2017 θέλει 12 μαθητές το πολύ σε κάθε τάξη και αυτό θα ξεκινήσει πιλοτικά σε 2.200 τάξεις του δημοτικού.


Πηγή: Γαλλία: Eνισχύουν το μάθημα λατινικών και αρχαίων ελληνικών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να τα καταργήσει! | iefimerida.gr