Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Το τουρκικό αγκυροβόλιο στο Αγαθονήσι πρόδωσε τις διαθέσεις και τις αδυναμίες μας...ο Θεός να βάλει το χέρι του!

«Αστεία» απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ στο σημερινό αγκυροβόλιο των τουρκικών πυραυλακάτων στο Αγαθονήσι
Με μία ανακοίνωση, κυριολεκτικά "της πλάκας", απάντησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στο σημερινό "αγκυροβόλιο" των τουρκικών πυραυλακάτων στο Αγαθονήσι.
Στην  αστεία απάντησή του για ένα τόσο σοβαρό θέμα, το ΥΠΕΞ αναζητεί εμμέσως δυνάμεις στη Τουρκία που είναι... υπέρ της συνεννόησης με την Ελλάδα, αν καταλάβαμε καλά.
Ιδού η περισπούδαστη ανακοίνωση: "Το σημερινό περιστατικό παραβίασης ελληνικών χωρικών υδάτων από σκάφη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή του Αγαθονησίου συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Είναι φανερό ότι υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που δεν επιθυμούν τη συνεννόηση και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών"!
 
Τι θέλει να πει ο ποιητής, είναι άγνωστο. Μήπως μόνοι τους πήγαν και άραξαν στο Αγαθονήσι οι κυβερνήτες των πυραυλακάτων; Πήραν άδεια από σκοτεινά κέντρα και δυνάμεις;
Και ποιες είναι οι άλλες "δυνάμεις" που "επιθυμούν την συνεννόηση με την Ελλάδα";
Γιατί από την εποχή του Ετσεβίτ και του Ντεμιρέλ, τουλάχιστον, δεν φάνηκαν αυτές οι "δυνάμεις". Θυμίζει τις ανοησίες των Ελλήνων πολιτικών άλλων εποχών περί "κακών στρατιωτικών" και "καλών πολιτικών".
Μέχρι που ήρθε ο Ρ.Τ.Ερντογάν που εξόντωσε τους "κακούς στρατιωτικούς" και τους διαδέχθηκαν οι χειρότεροι ισλαμιστές...
Στον υπουργό Εξωτερικών Ν.Κοτζιά την έδειξαν την ανακοίνωση πριν την εκδώσουν; Γιατί αυτός μας έχει συνηθίσει σε εξυπνότερες δηλώσεις...