Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Οι ΑΝΕΛ είπαν «όχι» στην κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα

Για μια ακόμη φορά οι Ανεξάρτητοι Ελληνες τάχθηκαν εναντίον της κατασκευής Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα. Οι βουλευτές του Πάνου Καμμένου καταψήφισαν την σχετική διάταξη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.
Ωστόσο ο εισηγητής του κόμματος Κώστας Κατσίκης προκειμένου να αποφύγει τα σχόλια περί ρήξης στο κυβερνητικό στρατόπεδο έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως η απόφαση αυτή δεν διαταράσσει τις σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων.
«Εμείς συνεπείς στην πάγια πολιτική και θέση μας το άρθρο αυτό θα το καταψηφίσουμε. Η συνέχεια της συνεργασίας μας πάντως θα συνεχίσει να είναι έντιμη και να συνθέτει την αντίφαση. Και έχει αυτή η συνεργασία το συγκριτικό πλεονέκτημα γιατί εμείς καταφέρνουμε  να μη λέμε ναι σε όλα, αλλά και να συμπορευόμαστε», ανέφερε  ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ.
Ωστόσο η διάταξη δεν κινδυνεύει να μην περάσει καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ η Νέα Δημοκρατία το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και το Ποτάμι έχουν εκφραστεί θετικά.
Ο ειδικός αγορητής των ΑΝ.ΕΛ πάντως αποσαφήνισε πως το κόμμα του υπερψηφίζει επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για το νέο τρόπο επιλογής των σχολικών διευθυντών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ρύθμιση για το τέμενος. 


Πηγή: Οι ΑΝΕΛ είπαν «όχι» στην κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην Αθήνα | iefimerida.gr