Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Στη Ρωσία απαγορεύθηκε βιβλίο που αναφέρεται σε ανωτερότητα των Εβραίων

Ρωσικό δικαστήριο  χαρακτήρισε ως εξτρεμιστικό ένα βιβλίο του Γερμανού ραβίνου του 19ου αιώνα, του  Μάρκους Λεμάν (Marcus (Meir) Lehmann), που έχει τίτλο  «Δια της βίας Βάπτιση» και διέταξε να κατασχεθούν όσα κυκλοφορούν.
Αυτό ανακοινώθηκε σήμερα- σημειώνει το ισραηλινό δημοσίευμα- που αναφέρεται σε δήλωση του  Μπορούχ Γκορίν, επικεφαλής του τμήματος δημοσίων σχέσεων  της Ομοσπονδίας Εβραϊκών Κοινοτήτων Ρωσίας (FJC).
Όπως επισημαίνεται η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει ότι  «από  την εξέταση  των κειμένων του βιβλίου διαπιστώθηκε ότι είναι γεμάτο από ιδέες της φυλετικής ανωτερότητας των Εβραίων έναντι των μη-Εβραίων, με σκοπό να διεγείρει την εχθρότητα και το μίσος, εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με βάση την εθνικότητα και τη θρησκεία».
 
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι  η απόφαση του Δικαστηρίου του Κρασνοντάρ δεν αναφέρεται μόνο στα βιβλία του Λεμάν.
 
«Από το περιεχόμενο, σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, διαπιστώθηκε  ότι το βιβλίο του Μάρκους Λεμάν «Δια της βίας βάπτιση» περιέχει πληροφορίες που στοχεύουν στην υποκίνηση του μίσους προς τον Χριστιανισμό (ιδιαίτερα τον Καθολικισμό), υποκινεί το θρησκευτικό μίσος και την εχθρότητα προς τους Χριστιανούς καθώς και την προώθηση της αριστείας και την αποκλειστικότητα του Ιουδαϊσμού επί του Χριστιανισμού».
(cursorinfo.co.il)