Τρίτη 9 Μαΐου 2017

Βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου σε εκδήλωση με σημαίες της “ανεξάρτητης Θράκης” - ΦΩΤΟ

Ο βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» που έχει αλυτρωτικές βλέψεις για την περιοχή.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Φωνή της Ροδόπης», η εκδήλωση στην οποία συμμετείχε ο βουλευτής Ροδόπης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ιλχάν Αχμέτ, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Μαΐου στην Προύσα της Τουρκίας.
Όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα, σε μια αίθουσα στολισμένη με τις σημαίες της ανεξάρτητης «Τουρκικής Δημοκρατίας Δυτικής Θράκης» δίπλα σε αυτές της Τουρκίας, ο κ. Ιλχάν Αχμέτ στο σύντομο χαιρετισμό του εξήρε μάλιστα ούτε λίγο ούτε πολύ τους διοργανωτές για την σημαντική αυτή εκδήλωση.
Εκτός του κ. Ιλχάν Αχμέτ παρών στην εκδήλωση ήταν και ο πρώην Δήμαρχος Αρριανών κ. Ιμπραήμ Σερήφ.
Η απάντηση του βουλευτή:
«Παραβρέθηκα πριν λίγες ημέρες στην Προύσα της Τουρκίας, σε ιδιωτική επίσκεψη συμμετοχής σε μια μεγάλη θρησκευτική τελετή ομοθρήσκων μου που διοργανώνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή από πολίτες που κατάγονται από την Θράκη και ζουν εκεί εδώ και πολλές δεκαετίες, διατηρώντας τους δεσμούς με τον τόπο καταγωγής τους.
Η διοργάνωση τελούσε υπό την αιγίδα των δήμων Προύσας και Οσμάν Γκαζί και οι ήταν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι των δύο μεγάλων αυτών δήμων, που με προσκάλεσαν και μου έκαναν την τιμή να με φιλοξενήσουν. Σε αυτό το πλαίσιο κλήθηκα να απευθύνω έναν τυπικό χαιρετισμό και τίποτα περισσότερο, που δεν θα μπορούσε να είναι αιτία πανηγυρισμού για κανέναν.
Ξέρω πολύ καλά να κρατώ την θέση μου και να τιμώ τον ρόλο μου ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και το έχω αποδείξει, άλλωστε, σε όλη την διάρκεια της πολιτικής μου διαδρομής. Ουδέποτε ταυτίστηκα ή συμπορεύτηκα με άκρα και ακραίους κάθε προέλευσης.
Είναι προφανές, δε, ότι το μεγαλύτερο μέρος του ρεπορτάζ που ανέβηκε στο ειδησεογραφικό site “Star.gr”, δεν με αφορά και δεν θα μπορούσε εκ των πραγμάτων να έχει καμία σχέση μαζί μου.
Τέλος, υποδείξεις πατριωτισμού και μαθήματα αυτού του είδους από τον κ. Π. Σγουρίδη και τους ΑΝΕΛ, δεν δέχομαι. Με την φρασεολογία τους και την πολιτική τους θεώρηση κάνουν ζημιά στην Θράκη σε πολλά επίπεδα και αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά ότι αποτελούν την εθνικιστική συνιστώσα της κατά τα άλλα αριστερής και προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».
Ιλχάν Αχμέτ
Βουλευτής Ροδόπης
http://www.vimaorthodoxias.gr/nea/vouleftis-tou-ellinikou-kinovouliou-se-ekdilosi-me-simees-tis-anexartitis-thrakis/