Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στο κέντρο 'βγαίνουν' φονικά όπλα

Με τσεκούρια, πέτρες και ξύλα οι “άγνωστοί” κουκουλοφόροι επιτέθηκαν βίαια εναντίον φοιτητών
Κρατώντας τσεκούρια, και πετώντας πέτρες και ξύλα,
κουκουλοφόροι επιτέθηκαν εναντίον φοιτητών στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών λίγο μετά το μεσημέρι σήμερα. 
Οι κουκουλοφόροι, που θεωρείται πως ανήκουν στον λεγόμενο αντιεξουσιστικό χώρο, απωθήθηκαν από αστυνομικούς που χρησιμοποίησαν δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου και λάμψης.
Οι αστυνομικοί κυνήγησαν τους ταραξίες, αλλά όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ αξιωματικός των ειδικών δυνάμεων, δεν κατέστη δυνατό να συλληφθούν.
Τη στιγμή της εφόδου των κουκουλοφόρων ήταν συγκεντρωμένοι πολλοί φοιτητές στη Σχολή τους, επί της οδού Ναυαρίνου, αφού διεξάγονται οι εκλογές για τους συλλόγους των σπουδαστών.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, και πάλι με τους κουκουλοφόρους να εκμεταλλεύονται την συγκέντρωση πολλών φοιτητών στις σχολές για τις εκλογές τους. Εκεί, επιτέθηκαν σε φοιτητές της Θεολογικής Σχολής, προκαλώντας ζημία στο τραπεζάκι τους στο οποίο εξέθεταν υλικό υπέρ της ΔΑΠ, που είναι η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, και τραυματίζοντας έναν φοιτητή.
ΚΥΠΕ – Χρήστος Μιχαηλίδης – Ελλάδα/Αθήνα 24/05/2017 17:10
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Με νέα «όπλα» εμφανίζονται τις τελευταίες ημέρες οι κουκουλοφόροι απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις: Μετά τις ενισχυμένες μολότοφ τόσο την περασμένη εβδομάδα στα επεισόδια κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων ενάντια στην ψήφιση του 4ου μνημονίου, όσο και σήμερα στα Εξάρχεια, «επιστρατεύθηκαν» τσεκούρια, ρόπαλα, αλλά και στιλέτα!
Οι εικόνες που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός προκαλούν σοκ: Αναρχικοί κινούνται προς τους άνδρες των ΜΑΤ και τους φοιτητές κρατώντας τσεκούρια και στιλέτα, έτοιμοι να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε μια ενδεχόμενη κοντινή προσέγγιση με τους αστυνομικούς.
Μάλιστα, στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη την περασμένη Πέμπτη, οι  άνδρες των ΜΑΤ είχαν εντοπίσει μέσα στο σακίδιο ενός κουκουλοφόρου τον οποίο συνέλαβαν ένα τσεκούρι και ένα σφυρί. Και την περασμένη Τετάρτη, όμως,  κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί στη διάρκεια του συλλαλητηρίου εργαζομένων στο Σύνταγμα, στις αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποιώντας τσεκούρια και σφυριά.
Υπενθυμίζεται ότι σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το Παιδαγωγικό τμήμα στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ναυαρίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο σημείο για τις φοιτητικές εκλογές και ακολούθησε συμπλοκή. Λίγο μετά υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια. Λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι ξέσπασαν νέα επεισόδια, αυτή τη φορά στα Εξάρχεια – με πετροπόλεμο στη Θεμιστοκλέους μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ. Η κατάσταση εκτονώθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα.
https://mignatiou.com/2017/05/me-tsekouria-petres-ke-xila-i-agnosti-koukoulofori-epitethikan-viea-enantion-fititon/