Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

30 Αλβανοί τζιχαντιστές μέλη του ISIS επέστρεψαν στην Αλβανία μετά τη «θητεία» τους στο χαλιφάτο

Περίπου 30 Αλβανοί τζιχαντιστές, μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS), που πολέμησαν στη Μέση Ανατολή και επέστρεψαν στην Αλβανία,
παρακολουθούνται από την αλβανική Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Shekulli.
  
Η εφημερίδα επικαλείται αστυνομικές πηγές και επισημαίνει ότι οι ύποπτοι βρίσκονται σε συνεχή παρακολούθηση για λόγους ασφαλείας.
Οι πηγές της Shekulli δεν δίνουν στοιχεία σχετικά με τα ονόματα ή το χρόνο παραμονής τους στην Συρία, αλλά αναφέρουν ότι είναι τριάντα τζιχαντιστές.
Το δημοσίευμα τονίζει ότι οι 30 που παρακολουθούνται είναι επιβεβαιωμένοι τζιχαντιστές που διαπιστωμένα εισήλθαν λαθραία στη Συρία μέσω Τουρκίας.
Σύμφωνα με το άρθρο, η έλλειψη πληροφοριών και άλλων αποδείξεων δεν επιτρέπει την έναρξη ερευνών προκειμένου να συλληφθούν.
Τέλος, η Shekulli επισημαίνει ότι τα συγκεκριμένα άτομα τέθηκαν υπό παρακολούθηση έπειτα από τις δηλώσεις του Προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, ότι τα άτομα που έχουν επιστρέψει από την Συρία στις χώρες προέλευσής τους, ειδικά στα Βαλκάνια, μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα για την Ευρώπη σύμφωνα και με παλαιότερες οδηγίες των Αρχών της Ε.Ε.
Προηγουμένως η Αλβανία τους είχε «αμολημένους» και προφανώς «δεν έτρεχε και τίποτα» που τριάντα διεθνείς τρομοκράτες και θρησκευτικοί εξτρεμιστές βρίσκονταν στο έδαφός της.
Εντύπωση μας κάνει που οι εν λόγω τζιχαντιστές, που είναι επιβεβαιωμένοι και διαπιστωμένοι ως μέλη του Ισλαμικού Κράτους, δεν συλλαμβάνονται επειδή δεν έκαναν τίποτα στην Αλβανία.