Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Σέρβος υπουργός προειδοποίησε τον Έντι Ράμα με πόλεμο – Η ντροπή των Τιράνων τα «κατάφερε» πάλι

Στις απειλές του εξωμότη ελληνικής καταγωγής πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ότι εάν η χώρα του δεν γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα… προσαρτήσει το Κοσσυφοπέδιο [διαβάστε εδώ αναλυτικά],
 απάντησε όπως ήταν αναμενόμενο ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς.
  
Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Έντι Ράμα για τη δημιουργία Μεγάλης Αλβανίας, «σημαντική απειλή για την ειρήνη και την σταθερότητα στα Βαλκάνια, αλλά και την Ευρώπη» και συνέχισε:
«Ρωτήστε την διεθνή κοινότητα τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο Βούτσιτς ζητήσει την ένωση της Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας [της Βοσνίας] σε περίπτωση που δεν ενταχθούμε στην ΕΕ. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα ακούγαμε κατηγορίες εναντίον της Σερβίας».
Στην συνέχεια τόνισε: «Για αυτό τον λόγο ρωτάω την ΕΕ, τις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και τους υπόλοιπους: Μέχρι πότε θα σιωπάτε όταν κάποιος απειλεί την Σερβία;».
Τέλος κατηγόρησε τον Έντι Ράμα ότι με τις δηλώσεις του θέλει να βλάψει την ΕΕ και ότι «είναι έτοιμος να πυροδοτήσει πόλεμο και συγκρούσεις στα Βαλκάνια».
Τις δηλώσεις Ράμα σχολίασε και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ευημερίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν, ο οποίος τις χαρακτήρισε «προβοκάτσια», ενώ υπογράμμισε ότι το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία μπορούν να ενωθούν μόνο με πόλεμο
tribune