Κυριακή 16 Απριλίου 2017

Γερμανικό φιάσκο άνευ προηγουμένου...η υποκρισία της Μέρκελ για τα τρομοκρατικά ισλαμιστικά κτυπήματα

Με εκρηκτικά του γερμανικού στρατού η επίθεση στο πούλμαν της Ντόρτμουντ!
Η γερμανική εφημερίδα Die Welt υποστηρίζει ότι η εκρηκτική ύλη στην τριπλή βομβιστική επίθεση κατά του πούλμαν της Μπορούσια

την περασμένη Τρίτη προέρχονταν πιθανότατα από αποθέματα του γερμανικού στρατού.
Σε ειδική ομάδα 100 ερευνητών έχει ανατεθεί η εξέταση της τριπλής βομβιστικής επίθεσης εναντίον του λεωφορείου της ποδοσφαιρικής ομάδας Borussia Dortmund την περασμένη Τρίτη, στην οποία τραυματίστηκαν ένας παίκτης και ένας αστυνομικός.
Η εφημερίδα Welt am Sonntag γράφει επικαλούμενη αστυνομικούς κύκλους ότι η εκρηκτική ύλη των τριών μηχανισμών που εξερράγησαν στο πούλμαν προέρχονταν πιθανότατα από αποθέματα του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού. Η εφημερίδα σημειώνει επίσης ότι και οι εκπυρσοκροτητές που χρησιμοποιήθηκαν προϋποθέτουν ειδικές γνώσεις.
Αντιδρώντας στο δημοσίευμα της WamS η εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δίωξης του Εγκλήματος (BKA) δήλωσε ότι όσο βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες, είναι πρόωρο να εξαχθούν συμπεράσματα. Χθες το βράδυ όμως ο υπουργός Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας Ραλφ Γέγκερ έκανε λόγο στην επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του τοπικού κοινοβουλίου στο Ντίσελντορφ για «εκρηκτικούς μηχανισμούς με μεγάλη ισχύ που κατασκευάστηκαν από επαγγελματίες».
Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων οι ερευνητές εκτιμούν ότι η έκρηξη των μηχανισμών έγινε με τηλεχειρισμό και ότι οι δράστες είχαν οπτική επαφή με το μοιραίο λεωφορείο.
Στις τρεις επιστολές ανάληψης ευθύνης, που βρέθηκαν στον τόπο της έκρηξης, ήρθε να προστεθεί χθες το βράδυ άλλη μία, που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου. Αυτή τη φορά όμως το περιεχόμενο παραπέμπει σε ακροδεξιό και όχι ισλαμιστικό υπόβαθρο. Στην επιστολή επικρίνεται η προσφυγική πολιτική της Α. Μέρκελ, γίνεται λόγος για «τελευταία προειδοποίηση» και σημειώνεται ότι θα «τρέξει αίμα» στις 22 Απριλίου στην Κολωνία, όπου αναμένονται διαδηλώσεις κατά του συνεδρίου του λαϊκιστικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία». Σύμφωνα, τέλος, με την Welt am Sonntag οι γερμανικές αρχές θεωρούν πιθανές και άλλες βομβιστικές ενέργειες στη Γερμανία, μετά από αυτή στο Ντόρτμουντ, και έτσι έδωσαν εντολή στις τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις σε ολόκληρη τη χώρα για πρόσθετα προληπτικά μέτρα σε ποδοσφαιρικά ματς, συναυλίες και άλλες μαζικές εκδηλώσεις.
Μέχρι αυτή την ώρα πάντως οι γερμανικές αρχές δεν έχουν πιστοποιήσει την αυθεντικότητα καμίας από τις συνολικά τέσσερεις επιστολές ανάληψης ευθύνης, ούτε είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για επίθεση με ισλαμιστικό ή και ακροδεξιό υπόβαθρο. Διαβεβαιώνουν μόνο ότι διεξάγουν έρευνες προς όλες τις κατευθύνσεις.
Ερευνούν ακόμα και το ενδεχόμενο η βομβιστική επίθεση να είχε ως στόχο ένα οικονομικό πλήγμα κατά του ποδοσφαιρικού συλλόγου BVB, ο οποίος είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο και κατά συνέπεια κάθε ήττα της ομάδας λόγω κακής ψυχολογικής κατάστασης των παικτών μετά από μια επίθεση, θα είχε οικονομικό αντίκτυπο. Ανοιχτό είναι ωστόσο το ερώτημα ποιος έχει συμφέρον από μια τέτοια εξέλιξη.
ΠΗΓΗ: Deutsche Welle
http://www.newsit.gr/kosmos/Me-ekriktika-toy-germanikoy-stratoy-i-epithesi-sto-poylman-tis-Ntortmoynt/714971