Σάββατο 15 Απριλίου 2017

Στην Αθήνα το Άγιο Φως με τιμές αρχηγού κράτους(Vid)

Με τιμές αρχηγού κράτους η ορθόδοξη Ελλάδα έκλινε το γόνυ στο Άγιο Φως στο Μετόχι ,


 που έφτασε στις 19.30 από τα Ιεροσόλυμα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και από εκεί στην Πλάκα,

στο του Παναγίου Τάφου, που είναι ο πρώτος σταθμός. Στη Θεσσαλονίκη, 17 πόλεις της Ελλάδας, η άφιξη του Αγίου Φωτός προγραμματίζεται για τις 21:50, ενώ συνολικά μεταφέρεται σε με αεροσκάφη της Aegean που απογειώθηκαν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα. Εκατοντάδες πιστοί και στο αεροδρόμιο περίμεναν για να λάβουν το Φως της «Αγάπης και της Ελπίδας».
 
Την ευχή Γιάννης Αμανατίδης Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.«το Άγιο Φως και η Ανάσταση να μεταλαμπαδεύσουν το μήνυμα της ζωής,της χαράς,της ειρήνης και της ελπίδας,σε ολόκληρη την Οικουμένη»,εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, κατά την παραλαβή του Αγίου Φωτός στο
Η τελετή Αφής Ναό της Αναστάσεως Πατριάρχη Θεοφίλου Γ’. του Αγίου Φωτός πραγματοποιήθηκε σε κλίμα κατάνυξης στονστην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων χοροστατούντος τουΣε μια σεμνή τελετή στην Αίθουσα του Θρόνου Γιάννης Αμανατίδης Αρχιμανδρήτης Δαμιανός, Μητροπολίτη Αθηναγόρα, Αθήνα., ο Πατριάρχης άναψε με την Αγία Φλόγα την ιερή Κανδήλα, την οποία οκαι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, μαζί με τον εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας,μετέφεραν στην
Στα προβλήματα που μαστίζουν τον σύγχρονο άνθρωπο και στις απειλές της παγκόσμιας ειρήνης προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, , αναφέρονται στα πασχαλινά τους μηνύματα οιεπισημαίνοντας πως το αναστάσιμο φως δείχνει τον δρόμο έναντι των καθημερινών αυτών «σταυρών».
ΠΗΓΗ:Αίθουσα σύνταξης ert.gr, ΕΡΤ1, ΑΠΕ Σχετική είδηση:Στις 18:30 με τιμές Αρχηγού Κράτους έρχεται στην Ελλάδα το Άγιο Φως (video)