Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Οθωμανική αυτοκρατορία με τον Ερντογάν η Τουρκία και την υποστήριξη της Ε.Ε

Cumhuriyet: Ο Ερντογάν δημιουργεί νέο δικό του στρατό για ενδεχόμενο νέο πραξικόπημα


Για σχέδιο του Ερντογάν για τη δημιουργία παράλληλου στρατού, προκειμένου να αποφευχθεί ένα νέο πραξικόπημα, κάνει λόγο η τουρκική αντιπολιτευόμενη εφημερίδα «Cumhuriyet»,
 σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της.
  
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο στρατός αυτός, θα φέρει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και θα είναι έτοιμος να βγει στο δρόμο ανά πάσα στιγμή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ερντογάν έχει θέσει σε εφαρμογή το συγκεκριμένο σχέδιο, από την επαύριο του αποτυχημένου πραξικοπήματος, θέτοντας επικεφαλής τον μπατζανάκη του Οσχάν Ουζούνερ.
Ο Ουζούνερ φέρεται να έχει οργανώσει χιλιάδες ανθρώπους μέσω της γνωστής υπηρεσίας μηνυμάτων «what’s app», με «επίσημο» σκοπό να διαδηλώσουν ειρηνικά σε περίπτωση νέου πραξικοπήματος.
Όπως υποστηρίζει, όμως, η Cumhuriyet, ο παράλληλος αυτός «στρατός» διαθέτει εξοπλισμό, όπως όπλα, drones, ακόμη και ασυρμάτους, για το ενδεχόμενο διακοπής των επικοινωνιών στην Τουρκία.
Ο βουλευτής Μπαρίς Γιαρκαντάς του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, φέρνοντας το δημοσίευμα στην τουρκική Εθνοσυνέλευση, έκανε λόγο για «εγκληματική οργάνωση», ενώ κάλεσε τις δικαστικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα.