Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

SOS: Stop Operation Soros… στην ΠΓΔΜία ανακάλυψαν τον διάβολο!

Μια καινούργια οργάνωση έκανε την εμφάνισή της στην ΠΓΔΜ, η οποία αφιερώνει τη δράση της στην αντιμετώπιση της δράσης του αυτοαποκαλούμενου ως «φιλανθρώπου»,
διεθνούς δισεκατομμυριούχου σπεκουλαδόρου, σε βαθύ γήρας πλέον, του γνωστού και μη εξαιρετέου για τη δράση του και τη συμμετοχή του στις… πολύχρωμες επαναστάσεις, Τζορτζ Σόρος!
Πρόκειται για την οργάνωση SOS (Stop Operation Soros), η οποία σε απλή ελληνική μετάφραση – αν και το SOS κρίνεται πολύ πετυχημένο – «Σταματήστε την Επιχείρηση Σόρος», επί του προκειμένου στη γειτονική μας ΠΓΔΜ. Το ενδιαφέρον θέμα που δημοσίευσε το ρωσικό RT (Russia Today) που έχει κάθε λόγο να επιδεικνύει «ευαισθησία» στο… φιλανθρωπικό έργο του Σόρος παρακολουθώντας το σταθερά, έχοντας πλούσια πείρα από τον χώρο αμέσου ενδιαφέροντος της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στη συνέντευξη που παραχώρησαν τα μέλη της ομάδας την περασμένη Τρίτη, όπως μεταφέρθηκε από την εφημερίδα «Vecer», απηύθυναν έκκληση προς όλους του «ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες», ανεξαρτήτως εθνικότητας ή θρησκείας (μουσουλμάνοι Αλβανοί – ορθόδοξοι Σλάβοι), να πολεμήσουν μαζί με την SOS την επικράτηση της λογικής που καλλιεργεί στην κοινωνία και την πολιτική η δράση του Σόρος!
Η δράση αυτή οργανώνεται και διεξάγεται μέσω των μη κυβερνητικών οργανώσεων (MKO/NGO), που ελέγχει και χρηματοδοτεί, με στόχο ανατρεπτική δράση, την οποία σκοπεύει η οργάνωση SOS σκοπεύει να αποκαλύψει και να πολεμήσει!
Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι όμως το ότι πίσω από την οργάνωση SOS φαίνεται πως βρίσκονται στελέχη φίλα προσκείμενα στον εθνικιστή Γκρουέφσκι, με αποτέλεσμα να δίνεται η εντύπωση πως κύκλοι του, στην προσπάθεια να γαντζωθούν στην εξουσία, ανακάλυψαν τον κατάλληλο έξωθεν εχθρό, την κατάλληλη διεθνή συνωμοσία για να επιχειρήσουν τη συσπείρωση της πολιτικής πελατείας!

Ο Γκρουέφσκι δεν ήταν που εξαπέλυσε μύδρους σε ομιλία του τον περασμένο Δεκέμβριο, κατηγορώντας τον Τζορτζ Σόρος και τις οργανώσεις του; Όταν όμως του έλεγαν πολλοί στην Ελλάδα, ότι ο νότιος γείτονας είναι ο μοναδικός που δεν έχει εδαφικές βλέψεις και το εννοούσαν, δεν έδινε σημασία… δεν είχε το πολιτικό ανάστημα του μακαρίτη του Γκλιγκόροφ που παραδέχθηκε ευθαρσώς «είμαστε Σλάβοι» και έπεσαν να τον φάνε.
Παρέμεινε ο Γκρούεφσκι δέσμιος των εθνικιστικών παραληρημάτων του στο πλαίσιο της προσπάθειας καλλιέργειας «μακεδονικής ταυτότητας», την οποία και υποστήριξε διαχρονικά, αναδεικνύοντας τα Σκόπια στην διεθνή πρωτεύουσα του κιτς, γεμίζοντάς την με αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου, των Μακεδόνων βασιλέων.
Γιατί δεν άλλαζε και το όνομά του, από Νίκολα σε «Βουκεφάλας» (Μακεδονικό αρχαιοπρεπές, το άλογο του Μεγαλέξανδρου) κι εμείς θα τον φωνάζαμε… χαϊδευτικά «Κεφάλα». Αυτό θα ήταν πραγματική καινοτομία και έμπρακτη… σπονδή στο επίκτητο μακεδονικό μεγαλείο των φίλων και γειτόνων Σλάβων.
Όλα δείχνουν πως οι υπεύθυνοι του SOS έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, αφού η «ανακάλυψη» που έκαναν με απώτερο στόχο να του φορτώσουν όλα τα δεινά της χώρας είναι εξαιρετικά επιτυχής, αφού ο εν λόγω και οι οργανώσεις του, λόγω… προϋπηρεσίας, δύσκολα θα έλεγε κανείς ότι αντιπροσωπεύει τη λευκή περιστερά και μάλλον τον μετατρέπει σε εύκολο στόχο.
Ωστόσο, θα είχε ενδιαφέρον να αναζητήσει κανείς στη γειτονική χώρα στο εσωτερικό των κύκλων που ανακάλυψαν τον Τζορτζ Σόρος και τη δράση του, πού βρίσκονταν όλοι αυτοί όταν οι ίδιοι μηχανισμοί προπαγάνδιζαν το ιδεολόγημα του «Μακεδονισμού»;
Οι ίδιες δυνάμεις δεν έψεγαν και δυσφημούσαν την Ελλάδα που επέμενε στην υποστήριξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ενώ οι πιο ψύχραιμοι τους έλεγαν ότι δεν πρέπει να ντρέπονται για τη σλαβική καταγωγή τους και πως απλώς κατοικούν σε μια γεωγραφική περιοχή που αποτελεί τμήμα αυτού που ονομάζεται Μακεδονία.
Αυτό το ιδεολόγημα δεν επιχειρούσαν να χρησιμοποιήσουν ως «συγκολλητική ουσία» στο πλαίσιο της προσπάθειας κατασκευής ενός ψευδεπίγραφου «έθνους»; Και μάλιστα με την εξόφθαλμη καπηλεία της ελληνικής Ιστορίας και σε μεταγενέστερο ιστορικό χρόνο, όταν οι συνθήκες θα ήταν κατάλληλες, ακόμα και την υπονόμευση γειτονικών χωρών…

Διότι οι αφελείς που προβάλλουν το επιχείρημα ότι το «κρατίδιο» δεν συνιστά απειλή για κανέναν λόγω εγγενούς αδυναμίας, δεν αντιλαμβάνονται ούτε τι συνέβη στο – κάποτε επίσης αδύναμο στρατιωτικά – Κοσσυφοπέδιο, το οποίο ανεξαρτητοποιήθηκε, με τη Δύση να παρεμβαίνει στο πλευρό των Αλβανών προφανέστατα όχι επειδή αίφνης ανακάλυψαν παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτά είναι για τους αφελείς…
Οι φίλοι γείτονες λοιπόν, ανακάλυψαν – σχετική αναφορά είχε και το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο – ότι το Open Society Foundation που έχει ιδρυθεί από τον Σόρος, απλά θεωρούν ότι εργάζεται για να φέρει στην εξουσία τους Σοσιαλδημοκράτες (SDSM), εξυπηρετώντας ξένους σχεδιασμούς και συμφέροντα.
Για την επίτευξη των αντικειμενικών τους σκοπών, οι οργανώσεις του Σόρος συνεργάζονται με ξένες – δυτικές – πρεσβείες στα Σκόπια, μέχρι άλλες οργανώσεις όπως η USAID, η οποία έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ότι λειτούργησε και ως προμετωπίδα μυστικών υπηρεσιών όπως η αμερικανική CIA.
Για να προχωρήσουμε εμείς λίγο τη σκέψη τους με βάση τη συνολικότερη παρακολούθηση του modus operandi τέτοιων «ιδρυμάτων», να δημιουργήσουν τις συνθήκες για το επόμενο στάδιο απελευθέρωσης των δυνάμεων του αλβανικού αλυτρωτισμού, που θα απειλήσουν αυτή καθαυτή την ύπαρξη της χώρας τους, της ΠΓΔΜ… ίσως είναι θέμα χρόνου να καταλογίσουν την ευθύνη για τη δράση Σόρος στην Ελλάδα. Τόσο φιλάνθρωπος που είναι αποκλείεται να μη έχει πολλούς και καλούς φίλους εδώ. Έxουν γράψει κατά καιρούς τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο πολλά, ακόμα και ονόματα.
Συζητήσαμε το θέμα με έμπειρο παρατηρητή των εξελίξεων στην ευρύτερη «γειτονιά» της Ελλάδας, Δρ. Σωτήρη Δημόπουλο ο οποίος μας έδωσε ένα περίγραμμα της δικής του ανάλυσης, υποσχόμενος παράλληλα ότι θα επανέλθει προσεχώς με άρθρο όπου θα επιχειρήσει να εξηγήσει τις εξελίξεις πιο αναλυτικά.
Ας δούμε τι μας είπε:
«Οι εθνικιστές των Σκοπίων στρέφονται εναντίον του μεγάλου χορηγού τους, γιατί προφανώς κάπου οι δρόμοι τους χώρισαν. Ο σχεδιασμός άλλαξε γιατί δεν έβγαινε η βαλκανική εξίσωση. Η επιμονή στη “μακεδονική” ταυτότητα δημιούργησε χάσμα με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και υπονόμευσε όποιον αντιτουρκικό άξονα.
»Τώρα όμως αυτός ο κατακερματισμός λειτουργεί αρνητικά. Συμπιέζει τους Αλβανούς από τον νότο την ώρα που δέχονται την νέα επιθετική πολιτική της Σερβίας από το βορρά με τη ρωσική στήριξη. Δεν επιτρέπει την είσοδο στο ΝΑΤΟ, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πίσω σχετικά με το όνομα. Αφυπνίζει πανσλαβιστικές τάσεις που δημιουργούν προϋποθέσεις συνεργασίας με τον από βορρά μεγάλο αδελφό, τη Μόσχα.
»Τώρα οι πρώην συνεργάτες βγάζουν τα μαχαίρια, αφού συμπορεύτηκαν για μεγάλο διάστημα δηλητηριάζοντας με τις επιλογές τους τον βαλκανικό χώρο, με αχρείαστες συγκρούσεις, και που είναι βέβαιο ότι τις συνέπειες όλων αυτών θα τις υφιστάμεθα για πολλά ακόμη χρόνια.»