Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

O ISIS απειλεί να κατεδαφίσει την Αγιά Σοφιά!

Το καθεστώς Ερντογάν θα πληρώσει ακριβά για τους τεμενάδες στους απίστους.

Δεν υπάρχει Αγια-Σοφιά. Δεν υπάρχει Τοπ Καπί. Θα βρείτε συντρίμμια και σπασμένες εικόνες».
Τις απειλές του -που αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνουν και τον μεγάλο ναό της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία- εξαπολύει ξανά το Ισλαμικό Κράτος, θέτοντας στο στόχαστρό του τα χριστιανικά μνημεία της Τουρκίας του Ερντογάν και την (κοσμική και «δυτική») πόλη της Κωνσταντινούπολης.
Το σχετικό βίντεο, που φέρεται ότι δημιουργήθηκε από τους τζιχαντιστές και αναρτήθηκε σε ιστότοπο που απηχεί την τρομοκρατία στις 16 Ιανουαρίου, για να επικροτήσει την επίθεση της Πρωτοχρονιάς στο κλαμπ Reina, απειλεί με νέα επίθεση την Τουρκία, υπονοώντας πως στόχος θα γίνει και η Αγία Σοφία.
«Βαμμένο στο αίμα. Πνιγμένο στην κάπνα. Και για χαλί, ένας θούριος όλο γλυκύτητα. Μόνο που οι ψάλτες θα ορκίζονται πίστη στην τζιχάντ» αναφέρεται χαρακτηριστικά, ενώ απεικονίζεται ένας μαυροφορεμένος κουκουλοφόρος να... προχωρά προς την Αγία Σοφία!
Στο βίντεο, διάρκειας περίπου 3,5 λεπτών, περιλαμβάνονται εικόνες από την πρόσφατη επίθεση στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και από τις καταστροφές μνημείων από τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα της Συρίας. Σύμφωνα με τους φανατικούς ισλαμιστές, η Τουρκία έχει «παραστρατήσει από τον δρόμο του Αλλάχ», επομένως θα την εντάξουν στο Χαλιφάτο για να την... επαναφέρουν.
Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Αύγουστο το Ι.Κ., μέσω του περιοδικού του «Dabiq», κάλεσε τους οπαδούς του να «σπάσουν τον σταυρό» και έβαλε στο στόχαστρό του, πέραν του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τους Κόπτες αλλά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.
Μάλιστα, μία από τις φωτογραφίες που δημοσιευόταν στο έντυπο απεικόνιζε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄.
Την ίδια ώρα, στο... Χαλιφάτο τους στη Συρία οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν ξανά κρατουμένους στην ιστορική αρχαία Παλμύρα, την οποία έχουν ξανά στην κατοχή τους από τον Δεκέμβριο!
Τέσσερις δημοσίους υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς αποκεφάλισαν έξω από το αρχαιολογικό μουσείο και οκτώ στρατιώτες και αντικαθεστωτικούς αντάρτες εκτέλεσαν με πυροβολισμούς... μέσα στο αρχαίο ρωμαϊκό θέατρο. Πάντως, μέσα στο 2016 η οργάνωση έχασε σχεδόν το 1/4 των εδαφών της σε Ιράκ και Λιβύη.