Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Μουσουλμάνοι μετανάστες με ευρωπαϊκά διαβατήρια που στρατολογήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος

Μουσουλμάνα πανεπιστημιακός στο Άμστερνταμ κατηγορείται ως τζιχαντίστρια
Μια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ,
η οποία συμμετείχε σε πανεπιστημιακή έρευνα σχετικά με τις «νύφες των τζιχαντιστών»,
δηλαδή των νεαρών γυναικών που προσηλυτίζονται στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως σύζυγοι αλλά κι ως τρομοκράτισσες, κατηγορείται ότι είναι και η ίδια τζιχαντίστρια από την ολλανδική αριστερή εφημερίδα NRC Handelsblad.
Η Αΐσα Ναβέστ (Aysha Navest), αυτό είναι το όνομά της, ασχολήθηκε με το «τσατάρισμα σχετικά με τον γάμο με γυναίκες που μετανάστευσαν στη Συρία», μαζί με την Ανελίς Μουρς (Annelies Moors), καθηγήτρια των σύγχρονων μουσουλμανικών κοινωνιών, στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ και τον ανθρωπολόγο Μαρτέν ντε Κόνιν (Martijn de Koning) του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ και του Πανεπιστημίου Ράντμπαουντ.
Η εργασία που έκαναν όλοι αυτοί προέκυψε με «συμπαθητική ματιά» προς τις τζιχαντίστριες, οι οποίες περιγράφονται ως γυναίκες που «βλέπουν τους εαυτούς τους κατάλληλες για οικογενειακή ζωή και ότι προσπαθούσαν να ζήσουν φυσιολογικά υπό την εξουσία του Ισλαμικού Κράτους».
Λες και όποια πάει να ζήσει με τη θέλησή της υπό καθεστώς τζιχαντιστών μπορεί να θεωρηθεί νοικοκυρά που αναζητά μια φυσιολογική ζωή. Αλλά αυτές είναι οι «έρευνες» που διεξάγουν τα πανεπιστήμια της «πολιτικής ορθότητας» και των «ανοιχτών κοινωνιών».
Η ολλανδική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι έχει στη διάθεσή της στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ναβέστ κάνει διπλή ζωή και είναι διαδικτυακή ακτιβίστρια της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Η Ναβέστ, γράφει η NRC Handelsblad, «κυκλοφορεί» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το ψευδώνυμο «Ought Aicha», δηλαδή Αδελφή Αΐσα και γράφει ιδιαίτερα στην ιστοσελίδα marokko.nl, η οποία φιλοξενεί και φόρουμ.
Από το 2006 το άβαταρ με την ονομασία Αδελφή Αΐσα έκανε περισσότερες από 18.000 αναρτήσεις, σε πολλές από τις οποίες εκφράζονται συμπαθητικές γνώμες προς τους ισλαμιστές.
Έχει μάλιστα δηλώσει και «έκπληξη» για τους μουσουλμάνους που τολμούν να εμφανίσουν ως εγκληματίες τα αδέλφια τους που μάχονται για το Ισλαμικό Κράτος, ενώ έχει υμνήσει και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν «που προστάτεψε τη μουσουλμανική κοινότητα».
Η Ναβέστ, σύμφωνα με την αριστερή εφημερίδα, δεν σχολίασε εάν η «Αδελφή Αΐσα» είναι εκείνη, ενώ συνεργάτες της από την έρευνα είπαν ότι «υπάρχουν αναρίθμητα παραδείγματα ανθρωπολόγων που ενεπλάκησαν ιδεολογικά και ήρθαν κοντά με το αντικείμενο της έρευνάς τους ή έγιναν και οι ίδιοι μέρος της έρευνας».
Μόνο που εδώ μιλάμε για τρομοκρατία, μισαλλοδοξία και μεσαιωνισμό και είναι απορίας άξιον πώς ένας επιστήμονας, ένας πραγματικός επιστήμονας, μπορεί να «εμπλακεί» ή να «ταυτιστεί» με τον παραλογισμό.
Έρευνα της Europol τον περασμένο Ιούλιο ανέφερε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των Ευρωπαίων υπηκόων [δηλαδή μουσουλμάνων μεταναστών με ευρωπαϊκά διαβατήρια] που στρατολογήθηκαν από το Ισλαμικό Κράτος και πήγαν στη Μέση Ανατολή είναι γυναίκες.
Από τους Ολλανδούς υπηκόους που εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος το 40% είναι γυναίκες, ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές υπηκοότητες το ποσοστό γυναικών κυμαίνεται κοντά στο 20%.