Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Ζητά κυρίως να του απαντήσουν γιατί η στολή του πατέρα του Χριστόδουλου «έχει τρύπες και κηλίδες αίματος».

Μια συνέντευξη-γροθιά στο στομάχι έδωσε ο 21χρονος πλέον γιος του ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση, κυβερνήτη του ελικοπτέρου που κατέπεσε το βράδυ των Ιμίων.

Ζητά κυρίως να του απαντήσουν γιατί η στολή του πατέρα του Χριστόδουλου «έχει τρύπες και κηλίδες αίματος».
Τα λόγια του
Τα λόγια του Γιάννη Καραθανάση (φοιτητής στην Αρχιτεκτονική) πραγματικά συγκλονίζουν: «Οταν σκοτώθηκε ο πατέρας μου, ήμουν μόλις ενός έτους. Από τα πρώτα κιόλας βήματά μου έμαθα να ζω χωρίς πατέρα. Η μητέρα μου τα κατάφερε. Στάθηκε, κράτησε. Δεν αντέχει την υποκρισία και το ψέμα, και έχει μέσα της μια μεγάλη πικρία. Πρέπει να ακούσει μια συγγνώμη και να μάθει την αλήθεια. Η μόνη της απαίτηση είναι αυτή» αναφέρει και προσθέτει: «Για ένα πράγμα, όμως, είμαστε σίγουροι.
Το ελικόπτερο δεν έπεσε ούτε λόγω καιρού ούτε μόνο του. Για εμάς δεν υπάρχουν σοβαρά ή μη ερωτήματα, τι έγινε και πώς άφησε την τελευταία του πνοή ο πατέρας μου. Το θέμα είναι πότε θα υπάρξει μια σοβαρή αναγνώριση από το κράτος. Θα υπάρξει; Δυστυχώς είμαι πια αρκετά ώριμος να καταλάβω πως δεν πρόκειται να μας πουν τι ακριβώς έγινε. Πώς σκοτώθηκε και γιατί τελικά όλα αυτά τα χρόνια κυριαρχεί το ψέμα.
Την αλήθεια την ξέρουμε και δεν θα μας τη στερήσουν όσο και αν προσπαθούν. Το άψυχο σώμα του πατέρα μου βρέθηκε εκτός του ελικοπτέρου, ενώ ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Εκτορας Γιαλοψός βρέθηκαν δεμένοι με τις ζώνες τους μέσα στο ελικόπτερο. Ο πατέρας μου ζούσε την ώρα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου. Λύθηκε, πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε. Αρα δεν έπαθε ούτε ανακοπή ούτε είχε κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του. Πρέπει να σταματήσει αυτή η καραμέλα, ότι και οι τρεις έπασχαν από κάτι».
Και ο Ιωάννης Καραθανάσης καταλήγει με ένα ερώτημα «φωτιά»: «Ποιος τελικά θα μας εξηγήσει γιατί η στολή που φόραγε -την οποία έχουμε στο σπίτι μας- έχει τρύπες και κηλίδες αίματος»;
Φόρος τιμής στους τρεις πεσόντες από Καμμένο
Φόρο τιμής στους τρεις πεσόντες των Ιμίων απέτισε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων από την πτώση του ελικοπτέρου και την κρίση του Ιανουαρίου του 1996 που λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε γενικευμένη σύρραξη μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τον αρχηγό ΓΕΝ αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη, ο κ. Καμμένος την Πέμπτη το πρωί πέταξε με ελικόπτερο πάνω από το σημείο της συντριβής του μοιραίου ελικοπτέρου και έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού. Οι Τούρκοι πάντως δεν σεβάστηκαν το γεγονός. Αφού απομακρύνθηκε το ελικόπτερο με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, έστειλαν ζεύγος αεροσκαφών F-16 να πετάξει πάνω από τη γειτονική Καλόλιμνο, σε ύψος 26.000 ποδών. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.
«Κάποιοι επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο. Τέτοια σχέδια δεν θα περάσουν. Δεν πρόκειται να χαρίσουμε ούτε σπιθαμή από το ελληνικό έδαφος» τόνισε ο Πάνος Καμμένος μετά την επιμνημόσυνη δέηση.
makeleio