Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ας ελπίσουμε οτι η στρατηγική επιλογή της Ρωσίας δεν θα κοστίσει μελλοντικά στην Ελλάδα

Έτσι ο Πούτιν εκπαιδεύει τους άπειρους πιλότους του Ερντογάν
Για πρώτη φορά ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πέταξαν μαζί με τουρκικά σε κοινούς βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS)
στην πόλη Αλ Μπαμπ της βορειοδυτικής Συρίας, περίπου 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Χαλεπίου.
Ο Ρώσος αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι, ανώτατος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που οι πολεμικές αεροπορίες της Ρωσίας και της Τουρκίας συνεργάζονται με αυτό τον τρόπο.
Η επιχείρηση διεξάγεται με την έγκριση της συριακής κυβέρνησης, διευκρίνισε ο αντιστράτηγος.
Η ρωσική αεροπορία υποστηρίζει επίσης τις δυνάμεις του συριακού στρατού, οι οποίες μάχονται με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τόσο στην Ντέιρ Αλ Ζορ, όσο και στην Παλμύρα.
Από ό,τι φαίνεται οι Ρώσοι ανέλαβαν και την εκπαίδευση των Τούρκων πιλότων, ιδιαίτερα των άπειρων που έχει βάλει στα αεροπλάνα ο Ερντογάν επειδή συνέλαβε όλους τους έμπειρους πιλότους του ως πραξικοπηματίες.
Όλο το προηγούμενο διάστημα οι Τούρκοι πιλότοι δεν μπορούσαν να βρουν στόχο στην Αλ Μπαμπ και έτσι ο Ερντογάν ζήτησε βοήθεια από τη ρωσική πολεμική αεροπορία.
Οι Ρώσοι αναταποκρίθηκαν και βομβάρδισαν πολλές φορές για λογαριασμό των Τούρκων στην Αλ Μπαμπ. Τώρα, από ό,τι φαίνεται, η συνεργασία Ρώσων και Τούρκων περνά σε νέα «αναβαθμισμένη» φάση.
Αλήθεια, το ΝΑΤΟ τι λέει άραγε που οι Ρώσοι πιλότοι πετάνε μαζί με τους Τούρκους και στην ουσία τους εκπαιδεύουν αλλά και οι ίδιοι «μαθαίνουν» από τα αμερικανικά F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας;