Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Γυναίκες λένε στην κάμερα τι τους έκαναν οι τζιχαντιστές – «Ήθελαν να γίνουμε πόρνες τους» (βίντεο)

Γυναίκες της πόλης Μανμπίτζ στη βορειοδυτική Συρία, στα βόρεια της επαρχίας του Χαλεπιού, μίλησαν για τα δεινά που υπέστησαν ζώντας υπό το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Το Ισλαμικό Κράτος φερόταν στις γυναίκες της Μανμπίτζ με εξευτελιστικό και καταπιεστικό τρόπο.
Εφαρμόζοντας τον θρησκευτικό νόμο της Σαρία, το Ισλαμικό Κράτος διέπραττε αγριότητες εις βάρος των πολιτών, οι τζιχαντιστές βίαζαν γυναίκες και στη συνέχεια τις λιθοβολούσαν με την κατηγορία της μοιχείας.
Η πόλη Μανμπίτζ απελευθερώθηκε από τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στις 15 Αυγούστου. Χρειάστηκαν δύο μήνες άγριων μαχών και η αεροπορική βοήθεια του Διεθνούς Συνασπισμού για να αναγκαστούν οι τρομοκράτες να εγκαταλείψουν ηττημένοι την πόλη.
«Υπό το Ισλαμικό Κράτος οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να φοράνε βέλο και να είναι ντυμένες στα μαύρα. Δεν τους επιτρεπόταν ούτε τα μάτια τους να δείξουν δημοσίως. Πέρα από την αφοσίωσή τους στους εξτρεμιστικούς νόμους τους, οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να υφίστανται βάρβαρες τιμωρίες δίχως λόγο», είπε η Φάτμα Αντ, μια γυναίκα της Μανμπίτζ, μιλώντας στο ARA News.
«Ήταν πολύ αγχωτικό… ένας εφιάλτης», πρόσθεσε η ίδια.
Όταν η πόλη απελευθερώθηκε, οι μαχητές των SDF ανακάλυψαν μια μυστική φυλακή που είχε δημιουργήσει το Ισλαμικό Κράτος για γυναίκες.
«Οι τοίχοι αυτής της φυλακής έγιναν μάρτυρες αδιανόητων φρικαλεοτήτων των τζιχαντιστών του ISIS ενάντια σε αθώες γυναίκες», είπε η Φάτμα.
Η Μπουντέρ Αϊμάν, κάτοικος της Μανμπίτζ, είπε στο ARA News ότι το Ισλαμικό Κράτος ζητούσε από τις γυναίκες «να εγκαταλείψουν τους άνδρες τους και να παντρευτούν τζιχαντιστές μέλη της οργάνωσης».
«Θυμάμαι μια φορά, μπήκα σε ένα κατάστημα δίχως να έχω καλύψει τα μάτια μου. Οι τζιχαντιστές του ISIS με συνέλαβαν και είπαν ότι ο άνδρας μου ήταν αποστάτης που μου επέτρεψε να εμφανιστώ έτσι δημοσίως», είπε.
«Μου ζήτησαν να αφήσω τον άνδρα μου και να παντρευτώ έναν από αυτούς», λέει η 34χρονη Μπουντέρ.
«Με κράτησαν σε κέντρο κράτησης για μια ημέρα και μετά με άφησαν να φύγω. Ο άνδρας μου ήταν πολύ στεναχωρημένος. Έχω έξι παιδιά και αυτοί οι μπάσταρδοι ήθελαν να μου καταστρέψουν την οικογένεια. Είθε ο Θεός να τους καταστρέψει. Εύχομαι να μην δω ποτέ ξανά μου κανέναν από αυτούς ποτέ», πρόσθεσε η γυναίκα.
Δείτε στο βίντεο, με αγγλικούς υπότιτλους, τις μαρτυρίες των γυναικών. Όπως θα παρατηρήσετε ύστερα από τον τρόμο που πέρασαν υπό τζιχαντιστική κατοχή συνεχίζουν να κυκλοφορούν με τα πρόσωπά τους καλυμμένα:

http://www.tribune.gr/world/news/article/319862/ginekes-lene-stin-kamera-ti-tous-ekanan-tzichantistes-ithelan-na-ginoume-pornes-tous-vinteo.html