Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Είχε διαγνωσθεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο.....

Το θαύμα του αγίου Αντωνίου στην Καστανιά Κοζάνης
Συγκλονίζει τους πιστούς το θαύμα που εξιστορεί ανήμερα του αγίου Αντωνίου ο μοναχός Ευσέβιος, φύλακας του ιστορικού μοναστηριού στην ορεινή Καστανιά Σερβίων Κοζάνης, που είναι αφιερωμένο στον ομώνυμο άγιο.
Συγγενής του μοναχού που είχε διαγνωσθεί με καρκίνο σε τελικό στάδιο αναζήτησε βοήθεια και σωτηρία στο μοναστήρι του Aγίου Αντωνίου, έμεινε επί 15 ολόκληρες μέρες σε ένα δωμάτιο όπου στο μακρινό παρελθόν έδεναν τους ψυχικά ασθενείς -θεωρώντας ότι ο άγιος θα τους θεραπεύσει-, προσευχήθηκε και γιατρεύτηκε!

Για τους κατοίκους της περιοχής το θαύμα του αγίου Αντωνίου διαδίδεται από στόμα σε στόμα έχοντας λάβει μυθικές διαστάσεις. «Κάνοντας συνεχείς προσευχές και παρακλήσεις για την υγεία του, ο άνθρωπος ένιωσε καλύτερα. Εφυγε και επέστρεψε στους γιατρούς και ζήτησε εξετάσεις.

Οι νέες εξετάσεις έδειξαν ότι ήταν καθαρός από την αρρώστια. Ο άγιος Αντώνιος είχε κάνει το θαύμα του» λέει ο μοναχός Ευσέβιος!
Ο 55χρονος, που μένει στη Λάρισα, είναι οικογενειάρχης και έχει εγγόνια. Σήμερα δεν ξεχνά να επισκέπτεται συχνά το μοναστήρι.