Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Ένα κουρέλι η Ελληνική σημαία

Νέα πρόκληση Αλβανών: Κατέστρεψαν την ελληνική σημαία [εικόνες]
Αλλη μία καινούρια πρόκληση σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Δρόπολη της Βόρειας Ηπείρου από αλβανούς εθνικιστές.
 Αυτή τη φορά είχε ως στόχο τον εκφοβισμό της ελληνικής μειονότητας και πραγματοποιήθηκε από μέλη του εθνικιστικού κόμματος «Κίνημα για Ενωμένη Αλβανία» του Ταχίρ Βελίου.
Μέλη του κινήματος εισέβαλλαν στο μειονοτικό χωριό απ΄όπου κατέβασαν την ελληνική σημαία που ηταν δίπλα από το παρεκκλήσι ενώ στη συνέχεια προέβησαν στο σκίσιμό της ποστάροντας τα στιγμιότυπα στην ιστοσελίδα τους.
Το χωριό της Δρόπολης είναι το κέντρο της αναγνωρισμένης μειονοτικής περιοχής και τα Τίρανα επίσημα αναγνωρίζουν πως πλειοψηφεί ελληνικός πληθυσμός, με δικαίωμα χρήσης ελληνικής γλώσσας και εθνικών συμβόλων.  Ωστόσο το τελευταίο διάστημα εθνικιστές επιχειρούν να εκφοβίσουν τους Έλληνες ομογενείς.

Η ανακοίνωση του ο Ταχίρ Βελίου στην επίσημη ιστοσελίδα του LBSh αναφέρει πως έδωσε εντολή στα «παλικάρια» του να απομάκρυνουν την ελληνική σημαία από την Δρόπολη, επειδή η Ελλάδα δεν σέβεται τα δικαιώματα των Τσάμηδων.
«Εφόσον οι αυτόχθονες αλβανοί στην Τσαμουριά δεν έχουν δικαίωμα να διδαχθούν και να μιλάνε την μητρική τους γλώσσα και μάλιστα συλλαμβάνουν κρατικούς υπαλλήλους με την δικαιολογία πως μοιράζουν αλφαβητάρια στην αλβανική γλώσσα , όταν στους αλβανούς τους αρνούνται τα στοιχειώδες ανθρώπινα δικαιώματα, όταν συνεχίζεται ο επαναπατρισμός του αλβανικού πληθυσμού στην Τσαμουριά, όταν στην Τσαμουριά δεν βρίσκεις ούτε μία ταμπέλα γραμμένη στα Αλβανικά για να μην μιλήσουμε για αλβανική σημαία, είναι απαράδεκτο η ελληνική σημαία να κυματίζει στα όρια της Αλβανικής Δημοκρατίας», σημειώνει στη ανακοίνωσή του.

«Αυτοί οι κύριοι ξεχνάνε πως κατ’ αυτό τον τρόπο καταπατούν τα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Σε άλλη χώρα θα τους είχαν συλλάβει αλλά εδώ τους στέλνει το κράτος γιατί ο ίδιος Πρωθυπουργός της χώρας τους ταΐζει μίσος» τονίζει σε σημοσίευμά της η ιστοσελίδα himara.gr. Ας σημειωθεί πως από τις ελληνικές αρμόδιες αρχές, έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μας για τον Ταχίρ Βελίου ενώ τέλος, μόλις τον περασμένο Αύγουστο,προσπάθησε να παρουσιάσει στα Ιωάννινα βιβλίο για την λεγόμενη «Μεγάλη Αλβανία», όπως την ονειρεύονται.