Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Δήμος της Τουρκίας συμβουλεύει τους άνδρες να δέρνουν τις γυναίκες τους – «Τους κάνει καλό»

Στην Τουρκία του Ερντογάν κυκλοφόρησε ένας νέος έντυπος συμβουλευτικός οδηγός γάμου, σύμφωνα με τους θρησκευτικούς κανόνες της Σαρία, ο οποίος αναφέρει ότι οι άνδρες επιτρέπεται να δέρνουν τις ανυπάκουες συζύγους τους,
συμβουλεύει τις γυναίκες να μην μιλάνε κατά τη διάρκεια του σεξ και ισχυρίζεται ότι η πολυγαμία δημιουργεί υγιή «ανταγωνισμό» μέσα στον γάμο.
Η δημοτική Αρχή της τουρκικής πόλης Κιουτάχειας μοιράζει δωρεάν αντίτυπα ενός οδηγού 394 σελίδων με τίτλο «Γάμος και Οικογενειακή Ζωή» στους νεόνυμφους.
Ο τουρκικός οδηγός για πετυχημένους και ευτυχισμένους γάμους συμπεριλαμβάνει συμβουλές όπως πότε ένας άνδρας επιτρέπεται νόμιμα να δέρνει τη γυναίκα του.
«Μια γυναίκα που δεν ντύνεται για τον άνδρα, που δεν είναι υπάκουη στον άνδρα της, που είναι η κεφαλή της οικογένειας, μπορεί να δαρθεί», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ο οδηγός ενημερώνει τους άνδρες πως όταν δέρνουν τις γυναίκες τούς υπενθυμίζουν ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι κι αυτό κάνει καλό στις γυναίκες.
Στις συζύγους λέει, αφού φάνε το ξύλο τους, να ντυθούν σεξουαλικά και να σερβίρουν στους άνδρες καφέ πριν συμφιλιωθούν κάνοντας έρωτα.
Ο οδηγός συμβουλεύει τις γυναίκες να μην μιλάνε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής επειδή εάν πιάσουν παιδί θα εμφανίσει κατά πάσα πιθανότητα τραυλισμό.
Αν και σιωπηλή η γυναίκα οφείλει να είναι παθιασμένη στο κρεβάτι, γιατί εάν δεν έχει πάθος τότε το παιδί που θα γεννηθεί θα είναι χαζό.
Η πολυγαμία προτείνεται ώστε να ελέγχονται οι ιδιότροπες γυναίκες, αφού δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των συζύγων πράγμα που τους βγάζει τον καλύτερό τους εαυτό.
Η πολυγαμία είναι παράνομη στην Τουρκία αλλά επειδή κανείς δεν τη διώκει επί Ερντογάν γνωρίζει νέα άνθηση.
Ο παραπάνω οδηγός έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από την «κοσμική» αντιπολίτευση στην Τουρκία.
Η τοπική ηγέτης του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος στην Κιουτάχεια, η Ζελίχα Ακσάζ Σαμπάζ, δήλωσε ότι παρουσιάζει τις γυναίκες ως «δεύτερης κατηγορίας πολίτες και σεξουαλικές σκλάβες».
Ομοίως και η Φάτμα Καπλάν Χουριέτ, η αναπληρώτρια επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, είπε για τον ισλαμιστικό οδηγό νεόνυμφων ότι μισεί τις γυναίκες και νομιμοποιεί τη βία εις βάρος τους.
«Αυτό το βιβλιαράκι, που μοιράζεται από τον Δήμο στα νεόνυμφα ζευγάρια, είναι ανήθικο. Αναφέρει ότι το μπαλέτο και το θέατρο είναι εστίες δαιμόνων, ότι οι γυναίκες δεν πρέπει να ασκούνται σε γυμναστήρια και πάρκα, ενθαρρύνει τη βία κατά γυναικών αναφέροντας ότι εάν δείρεις μια γυναίκα θα σε αγαπήσει ακόμα περισσότερο και ότι παιδιά ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών μπορούν να παντρευτούν μεταξύ τους», αναφέρει η Χουριέτ.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Κιουτάχειας, ο Καμίλ Σαράτσογλου, μέλος (φυσικά) του ισλαμιστικού κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), δηλαδή του κόμματος Ερντογάν, υπερασπίστηκε τον «οδηγό» σημειώνοντας ότι οι συμβουλές του βασίζονται στις ισλαμικές αρχές.
Ο δήμαρχος πρόσθεσε ότι δεν του παραπονέθηκε κανείς για το βιβλίο.
Συγγραφέας του βιβλίου-οδηγού για έναν… ευτυχισμένο ισλαμικό γάμο είναι ο Χασάν Τσαλισκάν, πρώην εργαζόμενος του τουρκικού υπουργείου θρησκευτικών υποθέσεων, γνωστό και ως Ίδρυμα Ντιγιανέτ.