Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Απειλούν οι Τούρκοι! “Τα Ίμια ήταν ένα μικρό μήνυμα – Θα πλημμυρίσουμε τα ελληνικά νησιά με πρόσφυγες”

- Απειλές από αρθρογράφο της Daily Sabah, για αντίποινα αν δεν εκδοδούν οι 8 στρατιωτικοί

- Η Ελλάδα πιέστηκε από Ευρωπαϊκή Ένωση και Γερμανία για να μην εκδοθούν οι πραξικοπηματίες, λέει ο ίδιος
- Ο Ιλνούρ Τσεβίκ ισχυρίζεται πως ο Τσίπρας είχε υποσχεθεί την έκδοση τουλάχιστον των 6 εκ των 8

Ο αρθρογράφος Ιλνούρ Τσεβίκ της Daily Sabah, απειλεί ευθέως σε κείμενό του στην τουρκική ιστοσελίδα, την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη λέγοντας πως “η Άγκυρα έχει τον τρόπο να πλημμυρίσει τα ελληνικά νησιά και την Ευρώπη με πρόσφυγες από τη Συρία” αλλά και πως η τουρκική πρόκληση στα Ίμια “ήταν μόνο ένα μικρό μήνυμα”.
Ο Ιλνούρ Τσεβίκ, κατηγορεί στο κείμενό του την Ελλάδα πως αρνείται να εκδώσει τρομοκράτες και πραξικοπηματίες, “κατ' εντολή της ΕΕ και συγκεκριμένα της Γερμανίας”. Παράλληλα ισχυρίζεται πως ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποσχεθεί στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την έκδοση τουλάχιστον 6 εκ των 8 Τούρκων στρατιωτικών.
Στο κείμενό του, ο Ιλνούρ Τσεβίκ, αναφέρει αναλυτικά: “Υπάρχει ένα ισχυρό αντι-τουρκικό και αντι-Ερντογάν λόμπι στην Ευρώπη και που χρησιμοποιεί ανθρώπους σε υψηλές θέσεις στην Γερμανία, ώστε να βλάψουν τις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας, Ελλάδας, Γερμανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα καταφέρνουν.
Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε να εκδώσει τους 8 στρατιωτικούς που συμμετείχαν στο αιματοβαμμένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στυην Τουρκία; Μπορεί κανείς να εξηγήσει γιατί ξαφνικά εμφανίστηκε η είδηση ότι 40 τούρκοι αξιωματικοί που έχουν σχέσεις με το πραξικόπημα ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Γερμανία, λίγο πριν την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Τουρκία;
Η προσπάθεια των πραξικοπηματιών αξιωματικών να ζητήσουν άσυλο στη Γερμανία είναι μεγάλη ντροπή και πισωγύρισμα για την “Frau Merkel”. Θα ήταν καλύτερο αν νοιαζόταν για τους εχθρούς της εντός της χώρας από το να προσπαθεί να μας πει πως να διοικήσουμε τη δική μας.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποσχέθηκε στον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε οι 8 αξιωματικοί να εκδοθούν άμεσα στην Τουρκία. Όμως μετά από χρονοβόρες νομικές μάχες και παρασκηνιακές δραστηριότητες για έξι μήνες, εκπλαγήκαμε όταν ακούσαμε ότι το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση των στρατιωτών.
Έχουμε πληροφορίες πως παρά τις πιέσεις, ο Τσίπρας είχε τη διάθεση να κρατήσει την υπόσχεσή του προς την Τουρκία παραδίδοντας τουλάχιστον 6 από τους συνωμότες στην Τουρκία, 48 ώρες πριν την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου όμως πείστικε το τελευταίο λεπτό να μην επέμβει και να αφήσει τους στρατιώτες να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιέσεις ήρθαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα από τη Γερμανία. Η τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν που επιχείρησε το πραξικόπημα χειραγώγησε αρκετούς ανθρώπους στη Γερμανία, που έπειτα πίεσαν τον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας και άνθρωποι σαν και αυτόν θυμούνται τις άσχημες συνθήκες των πραξικοπημάτων και τι έκανε η χούντα των συνταγματαρχών στην χώρα του οπότε είναι φυσικό να αντιτίθεται σε κάθε επίδοξο πραξικοπηματία. Συνειδητοποιεί παράλληλα την σημασία της τουρκικής προσπάθειας να κρατήσει τους Σύρους πρόσφυγες μακριά από τα ελληνικά νησιά και δεν θέλει να ανταγωνιστεί την Τουρκία. Παρόλα αυτά, απειλήθηκε και λύγισε κάτω από την πίεση. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως απέτυχε να κρατήσει την υπόσχεσή του και αυτό θα διαταράξει τις τουρκοελληνικές σχέσεις.
Το γεγονός ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός απέτυχε να κρατήσει την υπόσχεσή του να εκδώσει τους συνωμότες είναι μόνο ένα από τα απαίσια παραδείγματα του πως η Ελλάδα προσφέρει καταφύγιο σε τρομοκράτες που θέλουν να βλάψουν την Τουρκία. Μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει αποτύχει να εκδώσει τουλάχιστον 50 τρομοκράτες που βρίσκονται στη λίστα καταζητούμενων της Τουρκίας. Αυτό που είναι λυπηρό είναι ότι οι μισοί από αυτούς ανήκουν στο ακροαριστερό “Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο” (DHKP-C) τρομοκρατική οργάνωση που έχει σκοτώσει πολλούς Τούρκους, έχει επιτεθεί στην αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα και σε άλλες αμερικανικές εγκαταστάσεις στην Τουρκία. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα. Εκπαιδεύονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς της Ελλάδας. Έχουν ανοιχτή γραμμή με τους συντρόφους τους στην Τουρκία και μπαινοβγαίνουν στο έδαφός της για να σκοτώσουν και να σκορπίσουν τον τρόμο. Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν τους εκδίδει. Είναι αυτός τρόπος να φέρεται μια πολιτισμένη χώρα;
Η Ελλάδα προστατεύει ακόμα τρομοκράτες του PKK και της οργάνωσης του Γκιουλέν. Αυτό γιατί κάποιοι Έλληνες πιστεύουν πως “ο εχθρός του εχθρού μου, είναι φίλος μου”. Κάνουν λάθος. Τους έχουμε δείξει ξανά και ξανά ότι ούτε είμαστε ο εχθρός, ούτε θέλουμε να γίνουμε. Όμως αν συνεχίσουν να μας προκαλούν θα υπάρξουν αντίποινα.
Η επίσκεψη στις βραχονησίδες Καρντάκ (σ.σ. εννοεί τα Ίμια) στο Αιγαίο από τον Τούρκο αρχηγό των ενόπλων δυνάμων, ήταν ένα μικρό μήνυμα. Ας ελπίσουμε πως κατάλαβαν. Ξέρουμε πως να αφήσουμε τους Σύρους πρόσφυγες να πλημμυρίσουν τα ελληνικά νησιά και από εκεί την υπόλοιπη Ευρώπη.”