Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

'Aποκάλυψη βόμβα' για το προσφυγικό απο τον Αντιπρόεδρο της Τουρκίας

Τούρκος Αντιπρόεδρος: «Στείλαμε στη Δύση 74.000 επίδοξους τζιχαντιστές»
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ δήλωσε την Τετάρτη, ψύχραιμα και σαν να μην τρέχει απολύτως τίποτα, ότι η Τουρκία απέλασε 74.000 επίδοξους τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS).
Μιλώντας στο CNN Türk ο Καϊνάκ ισχυρίστηκε ότι μέχρι σήμερα 74.000 άνθρωποι διαφόρων εθνικοτήτων, που εισήλθαν στην Τουρκία για να περάσουν μέσω αυτής στη Συρία ή στο Ιράκ για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος, απελάθηκαν.
Είπε ακόμα ότι οι συμπαθούντες προέρχονταν από 110 χώρες, κυρίως χώρες της Δύσης.
Προφανώς κι ο Τούρκος αντιπρόεδρος δεν συνειδητοποίησε ότι η δήλωσή του αυτή, εάν αληθεύει στους αριθμούς, είναι άκρως τρομαχτική για τη Δύση. Αλλά ας τα βάλουμε σε μια σειρά.
Στα μέσα (καλοκαίρι) του 2014 ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ανακήρυξε το «χαλιφάτο» και κάλεσε μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να σπεύσουν στη Μέση Ανατολή και να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Μέχρι το 2015 ανταποκρίθηκαν περίπου 30.000 άνθρωποι που έφτασαν στη Συρία και εντάχθηκαν στο Ισλαμικό Κράτος. Όλοι αυτοί πέρασαν ανενόχλητοι μέσω Τουρκίας.
Περίπου 12.000 ξένοι τζιχαντιστές παραμένουν στη Μέση Ανατολή και μάχονται για το «χαλιφάτο». Άλλοι σκοτώθηκαν ή επέστρεψαν στις πατρίδες τους.
Έρχεται τώρα ο Βεϊσί Καϊνάκ και τι λέει; Λέει ότι η Τουρκία απέλασε, δηλαδή έστειλε πίσω στις χώρες προέλευσής τους, 74.000 επίδοξους τζιχαντιστές που προέρχονταν κυρίως από χώρες της Δύσης.
Σε πρώτη ανάγνωση λέει ψέμματα. Εάν η Τουρκία είχε απελάσει 74.000 επίδοξους τζιχαντιστές και μάλιστα κυρίως σε χώρες της Δύσης, θα ήταν είδηση καθημερινά στις δυτικές ιστοσελίδες η κάθε απέλαση ανά μισή ώρα.
Προφανώς και κατά την πάγια τακτική των Τούρκων ξεφούρνισε ένα παραφουσκωμένο νούμερο, που δεν υφίσταται, για να εντυπωσιάσει αλλά και να επισκιάσει τα πραγματικά νούμερα, ότι δηλαδή μεταξύ 2014-2015 τουλάχιστον 30.000 ξένοι τζιχαντιστές πέρασαν από την Τουρκία στη Συρία για να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.
Προσοχή. 30.000 μέσα σε ένα χρόνο μόνο προς το Ισλαμικό Κράτος. Το πόσοι πέρασαν για να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα ή σε άλλες οργανώσεις από το 2011 είναι άλλο μέτρημα που δεν το γνωρίζουμε.
Ο Καϊνάκ επειδή ξέρει πόσοι πέρασαν ανενόχλητοι μέσω Τουρκίας έριξε το ψεύτικο νούμερο περί δεκάδων χιλιάδων απελάσεων για να τα «ισορροπήσει». Ή έτσι νομίζει στο κουτοπόνηρο ανατολίτικο μυαλό του.
Να δεχθούμε όμως και μια πιθανότητα ο Καϊνάκ να λέει αλήθεια;
Ότι δηλαδή με κάποιο μαγικό και αθέατο τρόπο η Τουρκία απέλασε 74.000 επίδοξους τζιχαντιστές κυρίως προς τη Δύση;
Τότε όλοι πρέπει να ανησυχούμε πολύ σοβαρά. Που να βρίσκονται άραγε όλοι αυτοί οι δεκάδες χιλιάδες τζιχαντιστές; Κινούνται ανάμεσά μας. Κι εάν ήταν αποφασισμένοι να πολεμήσουν για το Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή μήπως παραμένουν ακόμα αποφασισμένοι να το υπηρετήσουν;
Η Τουρκία πώς τους απέλασε; Με ποιες διαδικασίες;
Τους απέλασε κανονικά, δηλαδή τους παρέδωσε στις Αρχές των χωρών προέλευσής τους, ή απλά τους έβαλε σε ένα αεροπλάνο και τους έστειλε πίσω σαν να μην τρέχει τίποτα;
Η Τουρκία έχει κρατήσει τα στοιχεία αυτών των επίδοξων τρομοκρατών, βιαστών κι αποκεφαλιστών κι εάν «ναι» τα έχει μοιραστεί με τις χώρες προέλευσης των επίδοξων;
Ή μήπως η Τουρκία, για να αρχίσουμε και εμείς να σκεφτόμαστε όπως οι κουτοπόνηροι κυβερνήτες της Άγκυρας, όταν άρχισαν να μας έρχονται τα μιλούνια οι πρόσφυγες «έχωσε» ανάμεσά τους και τους 74.000 επίδοξους για να γυρίσουν σπίτια τους;
Σε κάθε περίπτωση ο Βεϊσί Καϊνάκ, εάν γίνει πιστευτός, ένα μήνυμα έστειλε στη Δύση: Σας στείλαμε 74.000 επίδοξους τζιχαντιστές.