Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016

Καταλυτικός παράγοντας τα αποτελέσματα της Συρίας...Η.Π.Α και Ε.Ε θέλουν βγάλουν απο την μέση την Ρωσία, ακόμα και με Γ' Παγκόσμιο

ΝΑΤΟ: 1600 τανκ στέλνουν οι ΗΠΑ στην Ευρώπη

H παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη αγγίζει επίπεδα ρεκόρ με την ατμόσφαιρα κοντά στα ρωσικά σύνορά να είναι τεταμένη

"Τεταμένη" ατμόσφαιρα στην Ευρώπη διαπιστώνει το αμερικανικό πεντάγωνο που μέσω του ΝΑΤΟ  στέλνει άμεσα στην Ευρώπη μια ποικιλία στρατιωτικού εξοπλισμού, σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τις όποιες βλέψεις της Ρωσίας στη περιοχή.
Όπως αναφέρει η Βρετανική Express, οι ΗΠΑ θα στείλουν άμεσα 1.600 τανκ στην Ολλανδία τα οποία θα εγκατασταθούν στο νοτιοανατολικό χωριό Eygelshoven, σε μια βάση που λειτουργεί από το 1985 επιτρέποντας στους Αμερικανούς να κάνουν διάφορες ασκήσεις σε σενάρια πιθανής σοβιετικής εισβολής.
Μάλιστα, σχεδιάζεται επέκταση των σημείων αποθήκευσης στρατιωτικού υλικού, σε Πολωνία, Βέλγιο και Γερμανία με το συνολικό πρόγραμμα να αγγίζει τα 3,7 δισ. δολάρια.
Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής των Ολλανδικών ενόπλων δυνάμεων, ο στρατηγός Tom Middendorp, τονίζοντας πως οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας κοντά στα σύνορά των Βαλτικών χωρών δεν αποτελούν απειλή μόνο για τις ίδιες αλλά για όλες τις ανατολικές χώρες της συμμαχίας.
Η απόφαση για την αποστολή τανκ έρχεται μετά τις δηλώσεις της Υπουργού Άμυνας της Πολωνίας η οποία ανακοίνωσε την εγκατάσταση 4.000 Αμερικανών στρατιωτών στη δυτική πόλη της Zagan από το νέο έτος.
Τέλος, το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι τον περασμένο μήνα η Γερμανία παρέλαβε 600 εμπορευματοκιβώτια πυρομαχικών από τις ΗΠΑ, που αποτελεί τη μεγαλύτερη προμήθεια υλικών της τελευταίας 20ετιας.
Πηγή: Εxpress
news247.gr