Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Κατάρ εναντίον Ρωσίας και Συρίας

Το Κατάρ πρόθυμο να δώσει αντιαεροπορικούς πυραύλους στους τζιχαντιστές
Το Κατάρ θα συνεχίσει να εξοπλίζει τους Σύρους «αντάρτες»
 [δηλαδή τους ισλαμιστές και τους τζιχαντιστές τρομοκράτες] «ακόμα κι εάν ο Ντόναλντ Τραμπ σταματήσει την υποστήριξη των ΉΠΑ στην πολυεθνική προσπάθεια», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σε συνέντευξή του.
Ο Υπ.Εξ. σεΐχης Μοχάμεντ Μπιν Αμπντουλραμάν αλ Θάνι δήλωσε ακόμα ότι η χώρα του δεν θα είναι μόνη της στη συνέχιση της βοήθειας και ό,τι το Κατάρ θα προμηθεύσει τους ένοπλους ισλαμιστές με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους για να μπορούν να καταρρίψουν ρωσικά και συριακά αεροπλάνα.
Η Ουάσιγκτον διαφωνεί από την πρώτη στιγμή με την προμήθεια «Manpad», δηλαδή φορητών αντιαεροπορικών, στους ισλαμιστές ένοπλους στη Συρία.
Οι ΗΠΑ φοβούνται ότι αυτοί οι πύραυλοι μπορεί εύκολα να περάσουν στα χέρια τζιχαντιστών και να χρησιμοποιηθούν για να χτυπηθούν επιβατικά αεροπλάνα.
Όμως οι Άραβες των χωρών του Περσικού Κόλπου, οι μοναρχίες που υποστηρίζουν τους τζιχαντιστές στη Συρία, δεν έχουν καμία έγνοια ή ηθική αναστολή για να δώσουν αντιαεροπορικούς πυραύλους στους τζιχαντιστές κι ας καταρρίψουν και επιβατικά.
Το Κατάρ, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία είναι οι τρεις χώρες που εντάχθηκαν σε πρόγραμμα βοήθειας των τρομοκρατών στη Συρία υπό τον συντονισμό της CIA. Βεβαίως επισήμως βοηθούσαν, εκπαίδευαν και εξόπλιζαν τη λεγόμενη «μετριοπαθή» ισλαμιστική αντιπολίτευση, πράγμα που όπως αποδείχτηκε δεν υπάρχει.
Η μόνη μετριοπαθής αντιπολίτευση στη Συρία είναι οι Κούρδοι και οι Άραβες και Ασσύριοι σύμμαχοί τους των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Και είναι μετριοπαθής αντιπολίτευση διότι μάχονται για κοσμικό κράτος, ενώ όλοι οι άλλοι θέλουν μια θεοκρατική Συρία που να υπακούει στον θρησκευτικό νόμο της Σαρία.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ εξέφρασε επίσης την άποψη ότι ακόμα κι εάν η κυβέρνηση της Συρίας απελευθερώσει πλήρως το Χαλέπι από τους τρομοκράτες, «είμαι σίγουρος ότι θα έχουν την ικανότητα να το πάρουν πίσω από το καθεστώς… Χρειαζόμαστε περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη, ναι, αλλά ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι χρειάζεται να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες για τους πολίτες».
Απαντώντας στο τι θα κάνει το Κατάρ εάν ο Λευκός Οίκος, υπό τον Τραμπ, αλλάξει πολιτική στη Μέση Ανατολή κι αποφασίσει να στηρίξει την κυβέρνηση Άσαντ, ο σεΐχης Μοχάμεντ είπε:
«Θέλουμε να έχουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες μαζί μας, σίγουρα, είναι ο ιστορικός μας σύμμαχος. Αλλά εάν θέλουν να αλλάξουν μυαλά, θα αλλάξουμε εμείς τη θέση μας; Για εμάς, στο Κατάρ τουλάχιστον, δεν αλλάζει η θέση μας. Η θέση μας βασίζεται σε αρχές, αξίες και στην εκτίμησή μας για την κατάσταση εκεί».