Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Είσοδος τζιχαντιστών η Ελλάδα για όλη την Ευρώπη

Μυστικές υπηρεσίες Γερμανίας: Τζιχαντιστές «εκπαιδεύονται» να περνούν στην Ευρώπη ως πρόσφυγες
Γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει πως οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας έχουν πληροφορίες ότι η τζιχαντιστική ISIS εκπαιδεύει μέλη της να «καμουφλάρονται»
 ως πρόσφυγες και να περάσουν στην Ευρώπη με στόχο τη διενέργεια χτυπημάτων.
Η εφημερίδα υποστηρίζει επίσης πως αυτός που κατασκεύασε τα εκρηκτικά που είχαν χρησιμοποιηθεί στο Παρίσι είχε φτάσει με αυτόν τον τρόπο στην Ευρώπη, όπως και ότι εκείνος ο πυρήνας σχεδίαζε και επίθεση στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ.
Σε δημοσίευμά της την Κυριακή, η Welt επικαλείται γνώση σχετικής προειδοποίησης από τη γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND. Εκεί αναφέρεται πως η τζιχαντιστική οργάνωση προετοιμάζει στοχευμένα την αποστολή μελών της στην Ευρώπη μέσω των προσφυγικών ροών.
Η οργάνωση, αναφέρεται, εκπαιδεύει συγκεκριμένα μέλη της ώστε να ξέρουν τι να απαντήσουν στις υπηρεσίες που επεξεργάζονται τα αιτήματα ασύλου και πώς να παρουσιαστούν ως πρόσωπα χρήζοντα προστασίας.
Η Welt, με αφορμή την επέτειο των επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι, αναφέρει πως εκείνος που κατασκεύασε τα εκρηκτικά που είχαν χρησιμοποιηθεί στις επιθέσεις είχε φτάσει με αυτόν τον τρόπο στην Ουλμ της Γερμανίας, περνώντας από τον λεγόμενο Βαλκανικό Διάδρομο, όπου και τον είχε συναντήσει ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ -ο μοναδικός εν ζωή συλληφθείς σε σχέση με τις επιθέσεις.
Το πρόσωπο αυτό ακόμη δεν έχει εντοπιστεί, υποστηρίζει η Welt. Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρει πως ο πυρήνας των επιθέσεων (ο οποίος θεωρείται ότι ευθύνεται στη συνέχεια και για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες) σχεδίαζε, βάσει στοιχείων που είχαν βρεθεί κατά τις έρευνες στο Βέλγιο, και χτύπημα στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, χωρίς να είναι σαφές γιατί τελικά το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε.