Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Ποιός μίλησε για εμφύλιο στην Συρία; Tα ονόματα των 4 τούρκων αξιωματικών της ΜΙΤ που αιχμαλωτίστηκαν από συριακό στρατό ενώ επιχειρούσαν σε Λαττάκεια Χαλέπι ..

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές η Συρία αποκάλυψε τα ονόματα των 4 ανώτερων τούρκων αξιωματικών των μυστικών Υπηρεσιών που αιχμαλωτίστηκαν από το συριακό στρατό καθώς
εμπλέκονταν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις
 με την πλευρά των τρομοκρατών τόσο στην ύπαιθρο της Λατάκειας όσο και στο Χαλέπι.
Η λιβανέζικη εφημερίδα Al-Safir που επικαλείται αυτές τις πηγές αναφέρει ότι οι Bogra Arslan Tash, Argonpilan, Jonkash Asataiwi, 3 αξιωματικοί που εργάζονταν για την ΜΙΤ αιχμαλωτίστηκαν από τις συριακές υπηρεσίες της ασφάλειας στην ύπαιθρο της Λατάκειας κατά τη διάρκεια των μαχών, τον Φεβρουάριο του 2015.
Ο συριακός στρατός αιχμαλώτισε επίσης τον τούρκο ταξίαρχο Arif Şimşek, που δούλευε στο πλαίσιο συντονισμού της δράσης των « ενόπλων ομάδων » τρομοκρατών στη Συρία, κατά τη διάρκεια των μαχών στο Χαλέπι επίσης τον Φεβρουάριο του 2015.
Η εφημερίδα επισημαίνει  ότι οι Τούρκοι αξιωματικοί συμμετείχαν στην διοχετεύση οπλισμού προς τρομοκράτες μέσω φορτίων που έφθαναν από τουρκοσυριακά σύνορα. Είχαν άμεση εποπτεία επί των συμβάσεων εξοπλισμών, ιδιαίτερα εκείνων που χρηματοδοτούνται από τη Σαουδική Αραβία και που μέσω Ουκρανίας έφθασαν στη Συρία προς ενίσχυση των τρομοκρατών.Οι τούρκοι αξιωματικοί ως κρατούμενοι αποτελούν ένα σκληρό χαρτί της Δαμασκού καθώς η Άγκυρα ασκεί πιέσεις για έναν διακανονισμό προς την απελευθέρωσή τους
.addiyar 9.9.16
dimpenews.com